S.K.N.W.K. 1 komt te kort tegen A.Z.V.V. 1

S.K.N.W.K. 1 werd gisteren terecht, zij het nipt, getrakteerd op een nederlaag. In Axel was A.Z.V.V. 1 veel te sterk voor de blauw/zwarten. Omdat het slechts 1-0 stond bleef S.K.N.W.K. hopen op een puntje, maar dit mocht helaas niet zo zijn.

Al vanaf de eerste minuut werden de Nieuwerkerkers onder druk gezet. Mede door de verkeerde keuzes, teveel voetballend willen oplossen, maakten ze het zichzelf erg moeilijk. Al na 2 minuten was het eerste gevaar van de thuisploeg. René Verschoor kon redding brengen.

In de 4e minuut moest Martijn Neele, die door de vele afwezigen opnieuw met het eerste meespeelde, redding brengen op de doellijn. Dit ten kosten van een corner. A.Z.V.V. bleef maar drukken en S.K.N.W.K. wist er niet uit te komen. Het was wachten op een tegentreffer.

Met name ‘de 2e bal’ (zoals dat zo mooi heet) was constant voor de veel gretigere thuisploeg. In de 12e minuut dan het eerste gevaar van S.K.N.W.K. Wilco de Valk stuurde Wesley Goud diep, maar zijn schot ging naast het doel.

Na een tactische omzetting door coach Léon v/d Bosch bij S.K.N.W.K. leken de blauw/zwarten wat meer grip op de tegenstander te krijgen. Toch bleef het oppassen voor de snelle counters en goede spitsen. Zo’n 10 minuten voor de rust was het dan toch raak. Een vrije trap vanaf eigen helft bij S.K.N.W.K. werd richting de spitsen van S.K.N.W.K. gepompt. Het duel werd echter door A.Z.V.V. gewonnen, mede door de zwakke trap van Neele, waardoor A.Z.V.V. er opnieuw razendsnel uitkwam. De aanvoerder van de thuisploeg kon doorstomen en de terechte 1-0 aantekeken in de verre hoek. Dit was tevens de ruststand.

In de 1e minuut van de 2e helft werd Goud opnieuw diepgestuurd door Martijn Neele. Echter kon hij de bal niet controleren en ging deze kans verloren.

S.K.N.W.K. ging nog opportunistischer spelen als in de 1e helft en probeerde middels de lange bal voor doelgevaar te zorgen. Invaller George van Heukelom was op een vrije trap van Neele dicht bij de 1-1, maar zijn kopbal ging naast.

Omdat A.Z.V.V. vergat de genadeslag te geven, mede door zeer goed keeperswerk van doelman Koen de Jonge, bleef S.K.N.W.K. hoop houden. Echter was dit slechts hoop. Carlo v/d Maas schoot net als Sander Uijl nog een keer hoog over het A.Z.V.V.-doel. Beide teams wisten zodoende niet meer te scoren en daardoor dus nul punten voor S.K.N.W.K.

Tot overmaat van ramp krijgt Wesley Goud in de 86e minuut een gele kaart wegens het hinderen van de doelman van A.Z.V.V. 1 bij het uittrappen. Omdat dit Goud’s 2e gele kaart was in dit duel, hij ontving in de eerste helft geel wegens een overtreding, kon hij vroegtijdig inrukken. Dit betekent bovenop de vele blessures weer een speler die je kwijt bent in deze belangrijke fase van de competitie.

Teleurstelling al om, zeker na het horen van de overige uitslagen in de 3e klas A. S.K.N.W.K. zakt weer een plaatsje en zal volgende week moeten hopen op gunstige uitslagen bij de duels van mededegradatiekandidaten Spui 1 en Kruiningen 1. Zelf is S.K.N.W.K. 1 volgend weekend vrij.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Martijn Rentier, René Verschoor, Timo Verkaart, Kristian Bouwman (Martin Kiesenberg), Wesley Goud, Sander Uijl, Emiel Kuijten (George van Heukelom), Wilco de Valk, Carlo v/d Maas.