WIK C1 wint nipt van SKNWK C1

Hieronder een wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. C1 – s.v. W.I.K. ’57 C1 van de website van s.v. W.I.K. ’57:

Geschreven door Ad den Boer

Zaterdag was het Sknwk uit, we wisten van te voren dat het een moeilijke wetstrijd zou worden in de najaarscompetitie hebben we het thuis ook moeite met ze gehad maar toen hebben we met veel inzet en goed voetbal een achterstand om weten te zetten in winst.

Mede koploper apollo C1 verloor een week eerder met 3-1 op Nieuwerkerk dus we waren gewaarschuwd.
Beetje zenuwachtig begonnen we aan de wetstrijd de Pasen kwamen niet aan, en de bal sprong veel van de voet. Het was een gelijk op gaande strijd met maar weinig kansen.

De verdediging bij ons stond goed dat bleek wel want gerard onze keeper kreeg na 20 min pas zijn eerste bal en die werd nog terug gespeel door zijn goed spelende laatste man Pim.

De beste kans was toch voor wik remon die op rechts goed doorzette in de 16 de bal op Silke terug legde en de 0-1 stond op het bord (dachten we) want de grensrechter stond met zijn vlag om hoog en het doelpunt werd afgekeurd. 0 – 0 rust. In de rust werd er gewisseld Sibren het een flinke schop gehad en kon niet meer verder gelukkig hadden we een wissel deze keer al was die zonder voetbalschoenen gekomen, dan maar op je gympies Dilano.

De 2e helft was wik de betere ploeg al was sknwk met zijn counters levens gevaarlijk, het veld overwicht kwam 15 min voor tijd pas tot uitdrukking een snelle aanval kwam bij Remon die speelde zijn man uit en haalde verwoestend uit de keeper heeft hem maar net gehoord maar niet voorbij zien komen 0 – 1.

Het werd nog een heet kwartiertje met een aandringend nieuwerkerk. Op een diepte bal van sknwk kwam Gerard zijn doel uit pakte de bal net voor de gevaarlijke spits maar hij liet die ook weer los gelukkig voor ons schoot de spits voorlangs. Het had ook 0 – 2 kunnen worden als de goed spelende Harmen iets koeler was geweest toen hij goed diep was gestuurd door Silke een alleen voor de keeper stond maar de bal niet langs hem kon krijgen. Ik wil Damian een pluim geven voor zijn goede spel, want een spits uitschakelen van zo’n niveau is KLASSE. Maar natuurlijk hebben we het met allen gedaan we zijn een echt team.