Verslag voetbaltoernooi Oostende met 3 SKNWK-ers

Op vrijdagochtend 28 mei 2010 was het weer zover : We waren weer uitgenodigd om mee te doen aan het CM-tournooi..! Deze keer vond het plaats in Oostende.
Nadat we op de parkeerplaats van CZ Goes elkaar uitgebreid begroet hadden, vertrokken we rond kwart voor 11 richting Oostende waar we om 13:30 onze eerste wedstrijd mochten afwerken.

Na een voorspoedige reis (deze keer zonder de shirts te vergeten zelfs..!) kwamen we aan op het sportcomplex van voetbalclub Koninklijke Eendracht De Haan waar we op plein 3 mochten aantreden tegen onze goede vrienden van CM Turnhout. Deze zwaarbeladen wedstrijd hebben we gelukkig met 1-0 gewonnen zodat we de eerste mentale tik uitgedeeld hadden. Oplettende lezers/deelnemers weten nog dat we we de eerste editie, 2 jaar terug in Antwerpen, de halve finale van CM Turnhout verloren.

Na deze overwinning hebben we ons tegoed gedaan aan ons eerste welverdiende biertje. Nadat we, vrij eenvoudig, de 2 volgende wedstrijden op onze naam hadden geschreven, waren we eerste in de poule en kregen we meteen weer het stempel van favoriet opgedrukt, zoals vorige edities, en werden we geroemd voor ons prachtige aanvallende voetbal (zie ook : WK ’74 en EK ’88).

Na onder de douche door gelopen te hebben zijn we naar ‘Ravelingen’ gegaan. Dit is een fraai hotelcomplex aan de Oostendse kust en hier hebben we ons tegoed gedaan aan een diner zodat we weer helemaal opgeladen waren voor de (lange) avond voor ons.

Bescheiden als we zijn hebben wij ons natuurlijk niet laten verleiden tot naast-de-schoenen-loop-gedrag en hebben we ons, met voornamelijk CM Turnhout en CM Antwerpen, tegoed gedaan aan enkele heerlijke plaatselijke (alcoholische) drankjes in een pittoresk cafeetje dat Oostende rijk is. Overigens zijn we de heenweg met de tram naar het cenrum rereden, erg gezellig. Na het stappen zat de eerste dag erop en konden we even genieten van een paar uur rust na een veelbewogen dag.

Zaterdagochtend zaten we weer fris en fruitig aan het ontbijt en reden we om 9:15 stipt weer naar het sportcomplex. Erg blij dat we deze keer geen ongelofelijke omweg maakten..!! De eerste wedstrijd wederom winnend afgesloten en mochten we de halve finale spelen.

Aangezien de voorbije wedstrijden en (stap)avond een slijtageslag waren konden we in de halve finale geen echte vuist maken en bleven we tot een minuut voor tijd op 0-0 staan. In deze laatste minuut maakte een speler van de tegenpartij hands (scheids zag het en floot niet..?!) en kon de bal voorgeven, hierdoor verloren we de wedstrijd dus met 1-0. Een teleurstelling. Nu speelden we 3 uur later de ‘kleine finale’.

Gelukkig werd onze teleurstelling iets minder daar de damesteams aantraden en mochten laten zien wat ze in huis hadden. Dit schouwspel, samen met een biertje en een hamburger, was toch wel een kleine pleister op de wonde. De strijd om de 3de plaats was een pittige wedstrijd vol spanning en kansen. Ook waren de weergoden ons even niet goed gezind want deze wedstrijd speelden we in de stromende regen. Daarvoor scheen constant de zon… Door felle inzet konden we de wedstrijd naar ons toe trekken maar bleven we steken op 0-0, dus penalty’s. Na een aantal geniale reddingen van onze ervaren sluitpost en een paar perfect genomen penalty’s mochten we de 3de plaats voor het derde jaar op rij opeisen. Prima resultaat al waren we erg dicht bij de finale dit jaar.

Na de 3de plaats zeer uitbundig geviert te hebben op het veld, weer ff gedouched en een (alcoholisch) versnaperingetje genuttigd. Hierna volgde de ‘grand finale’, namelijk een buffet-diner en aansluitende feestavond met de live-muziek niemand minder dan DJ Dirk….!!! Tijdens de prijsuitreiking hoge ogen gegooid met maarliefst 3 prijzen :

– het team met de meeste goals
– speler van het tournooi
– 3de plaats

De avond/nacht was lang en gezellig waardoor er voor slapen iets minder tijd over was. Om 9 uur zaten we weer aan het ontbijt (met piepkleine oogjes) en om 10:15 weer een zeer rustig ritje richting zeeland. Met dank aan onze hyena voor de fraaie versiering aan de rechter buitenspiegel van ons busje.

Wederom een zeer geslaagd weekend waarbij we als enige nederlandse team de naam van CZ hoog hebben mogen houden..!!

Menno van den Nieuwenhuizen