Bruse Boys hofleverancier team talententoernooi

Bruse Boys hofleverancier voor team talententoernooi

OUWERKERK – Voor de derde keer gaan de voetbaltalenten van Schouwen-Duiveland een gooi doen naar de hoofdprijs in het Jaap Goud Regiotalententoernooi in Ouwerkerk.

De ruggengraat van de selectie wordt gevormd door Bruse Boys, dat komende zaterdag met zes spelers hofleverancier is.

Het toernooi is enig in zijn soort. Nergens anders in Zeeland komen louter regioteams samen voor een toernooi. De winnaars van de eerste twee edities zijn zaterdag opnieuw aanwezig: de Walcherse selectie (winnaar in 2008) en het Flakkees elftal (winnaar in 2009). Vorig jaar was het verschil tussen Flakkee en het Schouws elftal één luttel doelpuntje. Net als vorig jaar treffen de teams elkaar meteen in hun eerste wedstrijd. Toen won het Schouws elftal met 2-1 door goals van Ingmar Quist en Kristian Bouwman.

De vierde deelnemer is een nieuweling op het toernooi. Het Reimerswaals elftal zal zijn debuut maken. Dat team, waarvoor Zierikzeeënaar Eddie Kiesenberg (trainer Rillandia) het nodige werk verzet, vervangt het Zeeuws-Vlaams elftal.

De eerste wedstrijd op het Ouwerkerkse sportveld ’t Eultje wordt zaterdag om 11.00 uur gespeeld, de laatste om 15.10. De vier teams spelen elk eenmaal tegen elkaar. De wedstrijden duren tweemaal twintig minuten. De prijsuitreiking wordt rond 16.30 uur verwacht.

Selectie Schouwen-Duiveland onder 23 jaar: Rudi van der Bijl, Dimitri Hooftman, Jasper Maaskant, Julian Vaane, Gerard Vogel, Mats Willemse, Olaf Willemse (allen Bruse Boys), Martijn Boot, Leonard van Floresteijn (DFS), Robert de Bruine, Bart Jan van Damme, Rudi Koster (Duiveland), Ray Kroon (JVOZ), Kristian Bouwman (SKNWK), Jos Kristalijn, Robin Provoost (ZSC’62), Jeffrey Bongers, Lars Holm, Rick Bevelander (Zierikzee). Trainer: Edwin Kriens; assistent: Cees Willemse.