Capello en Dek zijn opvolger van een kwartet

Met beiden zes doelpunten zijn Edwin Capello (Patrijzen) en Robin Dek (De Meeuwen) Zeeuws topscorer geworden in de nacompetitie. Daarmee treden ze in de voetsporen van het kwartet voetballers dat vorig seizoen gezamenlijk topschutter werd met vier doelpunten. Het aantal van vier goals blijkt het minimum te zijn om topscorer te worden in de nacompetitie.
Capello is de eerste nacompetitietopscorer namens Patrijzen. Bij De Meeuwen is Dek de opvolger van Patrick Koppejan die in 2003 topscorer werd met vier doelpunten. Dat was toen overigens ook niet voldoende om te promoveren. In de tweede ronde was ’s-Gravendeel destijds over twee wedstrijden de bovenliggende partij.

Koppejan werd toen samen met Niels van de Moezel van ZSC´62 topscorer. Deze Van de Moezel is de enige speler die twee keer de productiefste Zeeuwse voetballer in de nacompetitie is geworden. In 2000 werd hij dat namelijk al met het ongeëvenaarde aantal van tien doelpunten. Van de Moezel is bovendien Zeeuwse topschutter aller tijden in de nacompetitie.

Hoe je vast, dit is een lange lijst met de topscorers per seizoen:


Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/