,,Ik voel me er zo happy bij”

,,Ik voel me er zo happy bij”

Olijhoek komend seizoen trainer van SKNWK

NIEUWERKERK – Met het aantrekken van Gerard Olijhoek als trainer van SKNWK heeft de zaterdag-derdeklasser de helft van het probleem opgelost, dat is ontstaan na het abrupte vertrek van de nieuwe oefenmeester Ko Stoutjesdijk vanwege privé-redenen. Voor de andere helft, het zoeken naar een coach voor de beker- en competitieduels, heeft SKNWK al een kandidaat op het oog.

Over twee maanden wordt Olijhoek zeventig jaar, maar hij doet de klus – is het zijn laatste? – bij SKNWK met ongelooflijk veel plezier, alsof hij aan het begin van zijn trainersloopbaan staat. ,,In eerste instantie vind ik het heel leuk, ik zie het zitten en ben gewoon een trainingsbeest.” En voor de afstand naar sportpark het Springer hoeft Olijhoek het niet te laten want zijn huis staat er slechts honderd meter vandaan. ,,Ik pak mijn tas, wandel erheen en ben er . Ik voel me er zo happy bij.”

Olijhoek vindt het heerlijk om te trainen en training te geven. Hij wil graag dingen zijn richting opduwen. ,,Ik wil dat het zich openbaart dat mensen anders met elkaar omgaan en dat ik dingen op trainingen en tijdens wedstrijden zie veranderen. Het trainen zit in mijn lijf. Ik wil mensen wat leren, begeleiden, die gasten proberen te vormen en dat ze iets van me meekrijgen.”

De inwoner van Nieuwerkerk kiest heel bewust voor alleen trainen. Niet de spanning van wedstrijden maar het mentale aspect weerhoudt hem ervan op zaterdag als coach langs de zijlijn te staan. ,,Daar heb ik geen invloed op. Dan ben je afhankelijk van scheidsrechters en tegenstanders. Als er dingen in het veld gebeuren, is de leidsman verantwoordelijk. Ik niet. Dan word ik boos en dat wil ik niet. Lichamelijk is dat ook slecht voor me”, refereert Olijhoek naar zijn leeftijd. ,,Op trainingen kan ik me wel uiten.”

Met de keuze voor SKNWK heeft Olijhoek bedankt voor de trainingen die hij bij Ouwerkerk gaf en met de keuze voor SKNWK weet hij ook dat het een lastig seizoen wordt. ,,Dat vind ik niet erg. Als ik ergens een gevoel bij heb, doe ik het. De stand van de competitie van het afgelopen seizoen vind ik niet belangrijk.”

Voor Olijhoek is het de vierde keer dat hij als trainer van SKNWK aan de slag gaat. Vorig seizoen was hij heel even de opvolger van de tussentijds opgestapte Gerjo Prins en in een wat verder verleden vormde hij tot tweemaal tot een succesvol koppel met coach Cees Willemse.


Gerard Olijhoek: ,,Het trainen zit in mijn lijf. Ik wil mensen wat leren, begeleiden, die gasten proberen te vormen en dat ze iets van me meekrijgen”.