Voor de 5e keer opent SKNWK seizoen tegen DJS

Voor de 5e achtereenvolgende keer opent S.K.N.W.K. 1 het seizoen met een oefenwedstrijd tegen De Jonge Spartaan 1. Morgen, zaterdag 7 augustus 2010, begint het eerste oefenduel van dit seizoen om 14:30 uur.

Een heel ander S.K.N.W.K. 1 ten opzichte van voorgaande jaren zal overigens aan de aftrap verschijnen. Zaterdag zal Gerard Olijhoek de nieuwe coach zijn (overigens slechts tijdelijk, want Gerard is de trainer van de eerste selektie. Een nieuwe coach hopen we binnenkort te kunnen prestenteren).

Naast een nieuwe trainer, ook diverse nieuwe spelers. Stefan Vermeer, Kevin Schiettekatte en Steven Padmos zijn overgekomen vanuit de A-junioren. Keeper Mike Bakker keepte vorig seizoen in S.K.N.W.K. 2 en zal nu de opengevallen plaats van Koen de Jonge in willen nemen. Ook Remco Veenboer en Léon Goedegebure komen over vanuit de 2e selektie. Zij hopen ook een plaatsje te kunnen bemachtigen in ‘één’.

Wesley Goud (s.v. Duiveland), George van Heukelom (s.v. Duiveland), Erwin Nelissen (S.K.N.W.K. 2), Sander Uijl (gestopt), Sytze Stins (S.K.N.W.K. 2), Carlo v/d Maas (langdurig geblesseerd) en Koen de Jonge (S.K.N.W.K. 2) zijn de spelers die hun plaats hebben afgestaan aan deze nieuwe mensen. Naast deze ‘afwezigen’ zijn er morgen nog diverse spelers uit de eerste selektie niet bij i.v.m. hun vakantie. Vandaar ook morgen een mengeling van de eerste en tweede selektie.

Vorig seizoen eindigde de oefenwedstrijd tussen S.K.N.W.K. 1 en De Jonge Spartaan 1 in een 1-2 overwinning voor DJS. Richard v/d Sande scoorde de eretreffer namens S.K.N.W.K. 1.

De 2 voorgaande oefenwedstrijden tegen De Jonge Spartaan wist S.K.N.W.K. winnend af te sluiten. Tijdens het seizoen 2008-2009 werd het 2-4 (doelpunten van Wilco de Valk, Richard Bevelander, Erwin Nelissen en Emiel Kuijten). Het seizoen ervoor wonnen de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk eveneens met 4-2 van de blauw/zwarten uit Middelharnis. Toen waren Christian van Vossen 2x, Wilco de Valk en Maarten Padmos de schutters namens S.K.N.W.K.

In de voorbereiding op het seizoen 2006-2007 was De Jonge Spartaan de sterkste in dit duel. Zij wonnen hun thuisduel toen met 5-3 (Chistian van Vossen 2x en Emiel Kuijten waren toen de doelpuntenmakers).