3A zat: Spui deed het zelf nog slechter

De suggestie kwam uit de hoek van Spui zelf. De club handhaafde zich afgelopen seizoen met minimale cijfers in de derde klasse. Het had de minst productieve aanval, de meest gepasseerde verdediging en slechts 17 punten. Door het gewonnen beslissingsduel met Kruiningen is Spui ook komend seizoen derdeklasser. Daar moet haast wel een record inzitten, werd gedacht in Spui. Niet dus.
In Spui heerst het vermoeden dat de 17 punten waarmee de club het vege lijf redde, toch wel een all time low in Zeeland moeten zijn. De club had echter niet zo ver van huis hoeven zoeken om het tegendeel daarvan te vinden. Spui zelf heeft het namelijk al eens véél bonter gemaakt. Lang geleden, bijna vijftig jaar, volstonden 9 punten voor lijfsbehoud.

Om de vergelijking zuiver te maken moet het aantal van 17 ook teruggerekend worden naar het tweepuntensysteem. Met 3 zeges en 8 gelijke spelen zou Spui afgelopen seizoen met twee punten voor een zege en één voor een remise op 14 punten zijn uitgekomen. Nog altijd vijf meer dan het aantal waarmee Spui in het seizoen 1962/1963 toch in de vierde klasse mocht blijven.

Ook toen had Spui een beslissingswedstrijd nodig. Het Zierikzeese Mevo was eveneens op 9 punten uitgekomen. Het noodzakelijke beslissingsduel in Kapelle werd met 3-2 gewonnen door Spui, waardoor Mevo zakte naar het afdelingsvoetbal. Voor de laatste speeldag stond ook Nieuwdorp zelfs ook op 9 punten. Die ploeg won echter van Mevo en speelde zich in veiligheid. Dat lukte Spui uiteindelijk dus ook.

1962/1963, vierde klasse B zaterdag

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/