Voorbeschouwing 3e klas A K.N.V.B. Zuid 1

Gisteren, zaterdag 28 augustus 2010, verscheen de amateurvoetbalbijlage van de PZC. Hieronder de voorbeschouwing van de 3e klas A K.N.V.B. Zuid 1, de klasse van S.K.N.W.K. 1

Colijnsplaatse Boys
Voor Colijnsplaatse Boys is handhaving het enige uitgangspunt dit seizoen. Trainer Ron Amperse zag veel ervaring wegvallen, waaronder zijn bijna volledige laatste linie. “Daarom zijn er wat versneld een aantal jonge spelers overgeheveld naar de eerste selectie”, aldus Amperse.

De Meeuwen
Trainer Hans van de Rafelaar ziet VCK als titelkandidaat, maar beschouwt DFS als gevaarlijke outsider. Toch loopt de Vlissingse oefenmeester ook niet weg voor eigen ambities. “We willen zeker bij de bovenste vijf ploegen eindigen, en ook graag meedoen voor een periodetitel. We hebben dan wel een jonge ploeg, maar mijn spelers zijn ook wel weer een stukje verder gerijpt.”

DFS
Edwin Kriens hinkt met DFS op twee gedachten. De oefenmeester wil absoluut meedoen voor de prijzen, maar wil tegelijkertijd ook enkele jonge spelers verder laten ontwikkelen. “De vraag is natuurlijk of dit samen gaat”, zegt Kriens. “Maar mijn eerste indrukken zijn zeker positief. Ik verwacht wel dat we mee kunnen gaan doen.” In dat streven zal DFS volgens Edwin Kriens voornamelijk concurrentie krijgen van VCK en De Meeuwen.

Domburg
Het gepromoveerde Domburg heeft zich in eerste handhaving ten doel gesteld. “Wij zijn nieuw in deze klasse en het is voor ons even afwachten hoe de verhoudingen liggen”, zegt trainer John Tahapary. Wie de dienst uit gaan maken is voor hem dan ook lastig te voorspellen. “We gaan gewoon zelf ons eigen spel spelen en zo goed mogelijk presteren.”

Heinkenszand
De spelersgroep van Heinkenszand heeft de ambitie uitgesproken om sowieso in het linkerrijtje te eindigen, maar de nieuwe trainer Adil Fertoute houdt nog enkele slagen om de arm. “Het is voor mij nog aftasten, omdat ik nog maar net begonnen ben”, verklaart Fertoute.

Kapelle
Na twee seizoenen in het rechterrijtje te zijn geëindigd, mag de lat bij Kapelle volgens trainer Marcel de Nijs best wat hoger gelegd worden. “Het doel is minimaal een periodetitel, terwijl we binnen drie jaar zeker promotie naar de tweede klasse af willen dwingen.” Veere, VCK en Domburg zullen volgens de Nijs gevaarlijke concurrenten zijn in de strijd om een hoge eindklassering.

Nieuwland
Na de promotie van afgelopen seizoen durft de nieuwe trainer John Bentschap Knook de lat bij Nieuwland direct hoog te leggen. “Ik wil absoluut voor een periodetitel gaan. Ik vindt dat we met deze groep zeker die ambitie mogen uitspreken”, stelt de trainer, die nog met geen mogelijkheid durft te voorspellen welke andere ploegen bovenin mee gaan draaien. “Omdat ik van andere ploegen nog weinig heb gezien.”

SKNWK
Met de ervaren Gerard Olijhoek aan het roer wil SKNWK eerst weer wat vertrouwen opdoen. “Het is voor die jongens een onzekere periode geweest met alle wisselingen. Vertrouwen en ambitie moeten weer terugkomen in Nieuwerkerk”, klinkt het uit de mond van de nog steeds zeer gedreven oefenmeester. Wie de dienst in deze klasse gaan uitmaken, durft Olijhoek met geen mogelijkheid te voorspellen”, aldus de trainer. Rob Wijnstekers zal dit seizoen als coach op de bank zitten.

Spui
Waar vorig seizoen handhaving via een beslissingswedstrijd bewerkstelligd werd, daar moet het dit seizoen volgens trainer Marc de Kunder iets makkelijker gaan. De Kunder baseert zijn doelstelling vooral op het feit dat er geen spelers vertrokken zijn, maar dat Spui daarentegen wel enkele nieuwelingen mocht begroeten. Over kanshebbers op de titel heeft de Kunder nog geen duidelijk idee. “Ik weet alleen wel dat we met DFS meteen met een zware wedstrijd beginnen”.

VCK
De nieuwe trainer, Nick Corré, wil met VCK attractief voetbal gaan spelen. “Het plezier staat voorop en daarnaast zie ik die jongens graag durf uitstralen. Het resultaat komt dan vanzelf”, aldus Corré, die zijn ploeg wel in staat acht om bovenin mee te draaien. Spits Merijn Dek heeft de ploeg uit Koudekerke ingeruild voor GPC Vlissingen. Daarentegen zorgden Marcel Corbijn (Veere) en enkele spelers uit eigen jeugd voor aanvulling van de eerste selectie. Gevoelsmatig wordt DFS door Nick Corré hoog ingeschat, terwijl ook De Meeuwen als kanshebber wordt getipt.

Veere
Trainer Henk Willemse wil de lat bij Veere niet al te hoog leggen. “Een goede middenmootpositie is meer dan Reëel”, weet Willemse, die niet minder dan zes basisspelers zag vertrekken. De opengevallen plaatsen worden ingenomen door Rens Maljaars (Zeelandia Middelburg) en verschillende spelers uit eigen gelederen. VCK, De Meeuwen, DFS en Yerseke worden door Henk Willemse als kanshebbers op een hoge eindklassering getipt.

Yerseke
Jaimy van Bloppoel, die aan zijn derde seizoen als trainer van Yerseke begint, wil zijn ploeg vooraf niet met al te veel druk opzadelen. “Wij hebben het afgelopen seizoen als promovendus met een zesde plaats erg goed gepresteerd. Het streven wordt een periodetitel, maar ik ga dat zeker niet als een must bestempelen.” Veere en VCK ziet Jaimy van Bloppoel als titelkandidaten.