Brouw 2 stijgt door vijfde overwinning op rij

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van gisteren tussen S.K.N.W.K. 3 en Brouwershaven 2 van de website van Brouwershaven:

Brouw 2 stijgt door vijfde overwinning op rij naar tweede plaats

Na de overwinning van vorige week op SKNWK 4, stond gisteren de lastige uitwedstrijd tegen het derde team van SKNWK op het programma. Maar door de prima resultaten tot nu toe hadden we niks te verliezen. Daarom trokken we rond twaalf uur vol goede moed richting sportpark “Het Springer”.

Dat Brouw 2 op dit moment vol vertrouwen voetbalt, bleek wel in de eerste helft. Hoewel SKNWK ook een aantal keer gevaarlijk was, onder meer via een prachtig schot dat via de binnenkant van de paal voorlangs ging, was Brouw 2 de sterkste ploeg. Via bij vlagen heerlijke combinaties gingen we op jacht naar de openingstreffer. Na een aantal mislukte pogingen om de score te openen, was het na ongeveer een kwartier spelen wel raak. Na een goed uitgespeelde aanval via Leendert en Ivo was het voor Peter een koud kunstje om de bal bij de tweede paal binnen te schieten.

Niet veel later was Peter opnieuw het eindstation. Na een overtreding plaatste René de bal uit de toegekende vrije trap precies op maat bij de tweede paal, waar Peter weer op de goede plaats stond om de bal dit keer met zijn hoofd tegen de touwen te werken.

Een verdiende voorsprong die nog voor de rust verder werd uitgebreid. Na sterk positiespel was het voor de derde maal Peter (dit keer met links, waar de eerste goal met rechts en de tweede met het hoofd werd gemaakt!) die het werk afmaakte. Al weer de derde hattrick dit seizoen (Peter tegen Duiveland en Aron vorige week tegen SKWNK 4). Zo gingen we met een 3-0 voorsprong richting de kleedkamers.

Zoals wel vaker dit seizoen, kwamen we na de thee niet goed het veld op. SKNWK had wat meer in te brengen en met name via een aantal afstandschoten stichtten ze wat gevaar. Wat het precies is weet ik niet, maar we zullen hier wel aan moeten werken. Want gelukkig kwam SKNWK in die fase niet tot scoren en werden we gaandeweg de tweede helft weer wat sterker, we zullen niet elke week weg blijven komen met onze net-na-de-rust-dip.

Via Leendert, die in de eerste helft nog een beetje zoekende was, maar in de tweede helft zijn draai een stuk beter had gevonden, liepen we verder uit naar 0-4. Daarmee was de wedstrijd beslist. In het vervolg van de wedstrijd probeerden we achterin de nul te houden. Dat lukte door goed verdedigend werk van o.a. Thomas, Denny en Sjoerd (en in de eerste helft Jan-Mark) maar ook door de sterkspelende René en Dennis op het middenveld en de hardwerkende Ricardo en Bas (en in de eerste helft Dick) op de half.

En niet te vergeten de weer herstelde Marco, die met een prachtige save een zeker lijkend doelpunt in de kruising wist te voorkomen. Doordat Leendert uiteindelijk nog een keer wist te scoren, konden we uiteindelijk met een 0-5 overwinning op zak richting Zierikzee om daar het eerste aan te moedigen in de wedstrijd tegen MEVO.

Opstelling: Marco, Thomas, Denny, Dennis, Jan-Mark, Dick, Ivo, René, Marvin, Leendert en Peter.

DFS 3 – Cortgene/JOVZ 1: 4-6

Door de nederlaag van MEVO 3 tegen WIK’57 2 zijn we gestegen naar de tweede plaats. Het moet toch niet gekker worden!