Zierikzee evenaart Zeeuws snelheidsrecord

In de achtste competitiewedstrijd heeft Zierikzee de grens van 50 doelpunten al bereikt. Dat is supersnel. Het is een evenaring van het Zeeuws snelheidsrecord dat sinds 2004 op naam stond van Bruse Boys. De Bruse club vestigde dat record destijds eveneens in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal.

Dat is een dankbare klasse om veel en snel te scoren. Zes van de onderstaande twaalf reeksen werden in die klasse neergezet. Zierikzee dankt de snelle serie aan forse zeges op WIK’57 (0-9), Chrislandia (8-0) en zaterdag op BVV’63 (14-0). Bruse Boys spon zes jaar geleden garen bij monsterscores tegen eveneens WIK’57 (2-12) en Mevo (19-0).

De kans dat Zierikzee dit seizoen de grens van honderd doelpunten haalt, is meer dan reëel. Negen clubs in de lijst haalden uiteindelijk een 90+-score. Aangezien Zierikzee in een klasse met veertien clubs speelt en dus 26 duels zal afwerken, moeten de drie cijfers haalbaar zijn. In het huidige tempo gaat de clubs zelfs over de 150 goals heen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/