Leerzame en gezellige spelregelavond bij SKNWK

Gisteren, vrijdag 14 januari 2011, werd bij S.K.N.W.K. een interactieve spelregelavond gehouden. De organisatie was in handen van de Scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid Beveland.

Helaas was de opkomst wat minder dan verwacht (slechts zo’n kleine 25 S.K.N.W.K.-ers hadden de moeite genomen naar de kantine te komen), maar ondanks dat was het een zeer leerzame en gezellige avond.

Er werd gestart met een schriftelijke ronde. De deelnemers moesten 10 vragen beantwoorden. Het blijkt dat slecht één van de aanwezigen geslaagd zou zijn als scheidsrechter, alle anderen zouden een (opfris)cursus moeten volgen.

Na deze ronde was het tijd voor wat ‘actie’. Er werden beelden getoond met hierop overtredingen. De vraag was simpel: geel of rood? Geel, dan moest je naar de gele tafel, en rood, juist, naar de rode tafel. Ook hier viel op dat er veel verschillende meningen zijn. En dan kregen de deelnemers de beelden soms 4x te zien, een scheidsrechter moet tijdens een wedstrijd in één keer beslissen.

Na de ingelaste pauze was het tijd voor de ‘bordjes-ronde’. De groep werd in 6 groepen gesplitst. Van elke groep ging een deelnemer aan de tafel zitten en er werden vragen gesteld over het voetbalspelletje. Deze moesten middels het opsteken van de bordjes worden beantwoord. Ook hier weer veel verschillende meningen.

De avond werd afgesloten met een verhaal over ‘de scheidsrechterswereld’ door oud-scheidsrechter Rien van Haaften. Hierna nog enkele hilarische filmpjes over scheidsrechters en assistent-scheidsrechters.

Namens S.K.N.W.K. werden de aanwezigen van de scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid Beveland, Rien van Haaften, Eric Filius, Rob Venmans en Nico Schreuder, zeer hartelijk bedankt voor de geweldige avond. Zij ontvingen uiteraard nog een attentie.

Hierna was het nog een tijdje gezellig natafelen. Al met al weer een zeer geslaagde S.K.N.W.K.-avond. Dank aan alle aanwezigen en de mensen die dit hebben georganiseerd.

Bekijk de foto’s van deze avond elders op de site in Het Fotoboek.