Remisekoning Spui zorgt wel voor spektakel

Jaarlijst 2010 (4): Remisekoning Spui zorgt wel voor spektakel

Als je het over gelijkmatig hebt, spant Spui de kroon. De Zeeuws-Vlaamse club maakt het dit seizoen bont met zeven gelijke spelen in elf wedstrijden. Dat die cijfers geen incident zijn, blijkt uit het gegeven dat de Zeeuws-Vlaamse club in het hele kalenderjaar 2010 maar liefst dertien van zijn 23 wedstrijden gelijk heeft gespeeld.

Met afstand is Spui daarmee de Zeeuwse club die in 2010 het vaakst gelijk heeft gespeeld. De eerste achtervolgers zijn drie clubs met negen remises. Spui maakt er dit seizoen een sport van om reeksjes neer te zetten. De club begon met vier remises op rij, vervolgens won de club twee duels en verloor het er twee om vervolgens weer een reeks van drie remises neer zetten.

Een gelijkspelletje wordt nogal ’s geassocieerd met saaiheid, maar bij Spui gaat die vlieger niet op. Van de dertien gelijke spelen eindigde er slechts ééntje doelpuntloos, vorig seizoen tegen Colijnsplaatse Boys. De overige twaalf duels eindigden in 1-1 (3x), 2-2 (6x), 3-3 (2x) en zelfs een keer 4-4 (tegen Kapelle). Zaterdag wacht VCK; het heenduel eindigde in 2-2.

Twee Zeeuwse clubs hebben vorig jaar geen enkele keer gelijkgespeeld. Dat gold voor Zaamslag en WIK’57. De één (Zaamslag) compenseerde dat door veel overwinning, de ander (WIK’57) door veel nederlagen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/