Terneuzen is bijna halverwege record van SKNWK

Terneuzen hield zondag voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd achterin de boel dicht. Het buitengewoon productieve Goes (36 goals in 12 duels) werd op de nul gehouden. Omdat de Zeeuws-Vlaamse zelf wél scoorde, is de spanning in de tweede klasse van het zondagvoetbal terug.

Terneuzen heeft nog maar twee verliespunten minder dan Goes. Als de club van trainer Diederik Hiensch zijn defensieve zekerheid vasthoudt, kan de ontknoping nog leuk worden. Terneuzen kreeg zijn laatste competitiedoelpunt tegen op 31 oktober. Shendrew Cristina van EBOH was de dader. Dinsdagavond revancheerde Terneuzen zich overigens in de beker tegen deze Dordtse ploeg (4-0-zege).

Terwijl Terneuzen zijn nul-reeks uitbreidde naar vijf duels en inmiddels halverwege het record van elf nul-wedstrijden van SKNWK is, stokte die van Wemeldinge bij vijf. Dominique Strijbosch van Cadzand was zaterdag de eerste sinds 16 oktober die doelman Huib Paauwe passeerde. Wemeldinge won wel (5-1); alweer de tiende zege op rij.

Speciale aandacht voor de serie van WHS. Begin jaren zeventig hield de club uit Sint Annaland negen duels op rij de nul. Het opvallende was, dat de Stallanders dat vanaf de competitiestart deden. Na negen wedstrijden had WHS daardoor een briljant doelsaldo: 34 voor, 0 tegen (zie illustratie). Piet Kramer van Wissenkerke (ja ja, die club speelde toen ‘gewoon’ in de vierde klasse van de KNVB!) brak de ban in wedstrijd tien.

Het leidde meteen het eerste verlies van WHS in dat seizoen in (2-3). De club werd wel kampioen hoor; doelsaldo 55-11. Bruse Boys staat met twee series uit hetzelfde seizoen bovenin de lijst; in het kampioensjaar 04/05 noteerde de club een serie van 6 én een serie van 9. Aan het eind had ‘Bru’ een doelsaldo van 91-7.

Aanvullingen van deze lijst zijn altijd welkom via rudestats@zeelandnet.nl.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/