De derby: SKNWK 2 – ZSC 2

Hieronder een voorbeschouwing op het duel van aankomende zaterdag tussen S.K.N.W.K. 2 – Z.S.C. ’62 van de website van Z.S.C. ’62:

Aanstaande zaterdag staat voor ZSC TWEE de inhaalwedstrijd tegen SKNWK 2 op het programma. Een tegenstander die we als enige dit seizoen nog niet tegen gekomen zijn. Geen idee wat we dus kunnen verwachten in Nieuwerkerk. Wel hebben we uit betrouwbare bron vernomen dat ze er bitterballen hebben, dus de derde helft zal wel goed komen! Maar voor het zover is, zal er uiteraard eerst 90 minuten gevoetbald moeten worden tegen een tegenstander die er op de ranglijst ook goed voor staat!

Na deze ranglijst even te hebben bestudeerd, zien we dat het het een derby is waarbij een overwinning zeer welkom is voor ZSC (maar ook voor SKNWK)! Nu is een overwinning altijd welkom natuurlijk, maar deze is net wat lekkerder om op de eerste plaats bij te blijven in de top en ten tweede om een gaatje te slaan met de ploegen die volgen!

Zo ziet de ranglijst er momenteel uit in de top zes!

SKNWK staat dan wel op de zesde plaats, maar ze hebben drie wedstrijden minder gespeeld en mochten ze die inhaalwedstrijden weten te winnen klimmen ze flink op de ranglijst! ZSC zal er dus voor moeten zorgen dat ze niet verliezen zaterdag, want anders ziet ZSC de tweede plaats langszaam uit haar handen glippen! Overigens staat er nog een tweede topper op het programma, want Kloetinge en Yerseke gaan het zaterdag ook tegen elkaar opnemen. Zo kan ZSC evenals SKNWK dus goede zaken doen bij een overwinning!

SKNWK vinden we dus terug op plaats zes. Ze hebben 21 punten uit 11 duels. 31 keer werd er door de blauw-zwarte gescoord en 17 keer kregen ze een tegentreffer te verwerken. Afgelopen zaterdag ging het duel DFS – SKNWK niet door personele problemen aan de kant van de Nieuwerkerkers en zo was de laatste wedstrijd van SKNWK uit bij Duiveland. Deze wisten ze met 1-2 te winnen en zo blijven ze (al lijkt het nu niet zo) meestrijden in de top 4!

ZSC TWEE staat al een tijdje op die tweede plaats. Met 31 punten uit 14 wedstrijden doen ze het goed als nieuwkomer en dat willen we ook graag zo vol blijven houden. 50 wisten we er inmiddels in te prikken, maar we kregen er ook al 20 tegen. In de laatste vier duels kregen we maar liefst 10 tegentreffers te verwerken! Afgelopen zaterdag hield ZSC weer eens de NUL en hopelijk zetten we die lijn weer voort. Ook een positief puntje is dat onze topscoorder Martin weer terug is van een blessure. Na zeven wedstrijden vanaf te zijlijn te hebben bekeken speelde hij zaterdag weer 70 minuten mee en prikte er gelijk weer eentje binnen.

SKNWK 2 – ZSC’62 2! Een derby tussen twee teams die goed meedraaien in de reserve 3de klasse en die beide uitstekende zaken doen bij een overwinning! Hopen dat het een leuke spannende pot gaat worden met uiteindelijk de drie punten voor ZSC TWEE!