Onnodige 10e nederlaag S.K.N.W.K. 1

In haar 14e competitiewedstrijd leed S.K.N.W.K. 1 al weer de 10e nederlaag van dit seizoen. In een duel die meer spannend dan goed te noemen was (kon ook niet anders op zo’n dramatisch veld!!), geven de blauw/zwarten het eigenlijk zelf uit handen.

In de beginfase kreeg S.K.N.W.K. middels Stefan Vermeer (schot op keeper) en Robert Padmos (schot over) de eerste kleine mogelijkheden. Na 12 minuten de eerste kans voor Heinkenszand 1. De kopbal werd gepakt door S.K.N.W.K.-doelman Erwin Maliepaard.

In de 13e minuut dom balverlies op het middenveld van S.K.N.W.K. Een snelle diepte pass zorgt ervoor dat de Heinkenszand-spits alleen op het S.K.N.W.K.-doel kan afgaan en kan scoren, 0-1.

Nog geen 7 minuten later exact hetzelfde verhaal. Opnieuw heel dom balverlies van een S.K.N.W.K.-speler heeft helaas dezelfde uitwerking. Na 20 minuten dus al 0-2 op het scorebord.

Dan gaan de Nieuwerkerkers op zoek naar de aansluitingstreffer. Stefan Vermeer (over) is het eerst weer kansrijk. Daarna van deze zelfde Vermeer en prima voorzet die nipt wordt gemist door rechtsbuiten Oleg Bondarenko.

In de 32e minuut dan loon naar werken voor de thuisploeg. Robert Padmos krijgt de bal van Sander Uijl, die deze prima heeft veroverd. Op zijn bekende wijze zet Padmos twee spelers en de doelman op het verkeerde been en kan na deze te hebben uitgespeeld voor 1-2 zorgen.

Dan is Heinkenszand eventjes helemaal de weg kwijt en moet S.K.N.W.K. eigenlijk toe slaan. Helaas gaat een goede kans van opnieuw Robert Padmos en de rebound van Oleg Bondarenko er niet in en blijft het dus bij 1-2.

Grote smet is dat in de eerste helft René Verschoor bij S.K.N.W.K. al is uitgevallen met een enkelblessure. Hij verstapte zich op het zeer slechte veld en moest zelfs een bezoek brengen aan het ziekenhuis. Inmiddels zit hij in het gips. A.s. donderdag moeten foto’s uitsluitsel geven wat de diagnose is.

In de 2e helft is de eerste goede kans voor de gasten. Doelman Erwin Maliepaard is de sterkste en tikt de bal uit de hoek. De rebound gaat gelukkig voor alles wat S.K.N.W.K. heet tegen de buitenkant van de paal.

In de 70e minuut veert heel S.K.N.W.K. op. Wilco de Valk schiet de bal prima in. De keeper van Heinkenszand is al geklopt, maar helaas staat een Heinkenszandspeler op de doellijn die de bal weg kan schoppen. Wat een pech.

Iets later nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal valt tussen Wilco en de keeper in en laatst genoemde is net iets eerder.

In blessuretijd dan nog een hoop tumult. Een Heinkenszand speler kan na een steekbal doorgaan. Heel S.K.N.W.K. denkt aan buitenspel (ook assistent-scheidsrechter Maurice Hart vlagt hiervoor), maar de scheidsrechter laat doorspelen. In een uitertste poging toch de bal nog corner te tikken, raakt S.K.N.W.K-speler Martijn Backx ook de speler van Heinkenszand. Voor de scheidsrechter aanleiding om een strafschop te geven en Backx met een rode kaart van het veld te zenden. Een veel te zware straf.

Na overleg met de assistent-scheidsrechter van S.K.N.W.K. die met de vlag omhoog blijft staan, blijft de leidsman toch bij zijn beslissing. De penalty wordt overigens naast het doel geschoten. Enkele minuten later is de wedstrijd afgelopen en staat er als eindstand 1-2.

Een opnieuw zeer slechte middag voor de blauw/zwarten. Helaas weer een nederlaag, maar nog erger is de blessure van René. Daarbij komt ook de schorsing van Martijn Backx (in ieder geval volgende week).

Volgende week mogen de blauw/zwarten op bezoek bij Nieuwland 1.

S.K.N.W.K.: Erwin Maliepaard, Martijn Rentier, Martin Kiesenberg, René Verschoor (Steven Padmos), Timo Verkaart, Martijn Backx, Robert Padmos, Sander Uijl, Oleg Bondarenko, Wilco de Valk, Stefan Vermeer (Leon Goedegebure).