De drie punten gaan mee naar Heinkenszand!

Hieronder het wedstrijdverslag van S.K.N.W.K. 1 – Heinkenszand 1 van de website van s.v. Heinkenszand:

Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel vorige week tegen Colijn. Moesten we vandaag afreizen naar Nieuwerkerk, voor de wedstrijd SKNWK- SVHeinkenszand 1

De volgende 11 spelers starten in de basis: Meul, Tank, Danny, Eelco, Dennis, Doene, Si, Leon Bek, M , Sander en Maarten Griep. Op de bank begonnen: J.Verskelse, Kevin, Osse.

Aanvankelijk zouden we starten met Kevin in de basis. Tijdens de warming-up bleek het toch niet verstandig te zijn om niet te spelen met zijn blessure aan de enkel, aangezien het veld erg slecht was. Zodoende mocht Leon Bek (net terug van een blessure) toch zijn opwachting maken.

Bij het opkomen van het veld hoorde we een man naar ons schreeuwen KOM OP GLADIATOREN!! Vreemd gedrag, wat moet je daar nou van denken? Afijn 14.30 begon de aftrap van de wedstrijd. Een rommelig begin waarbij het veelal was zoeken naar de juiste positie. Zeker in de beginfase was het duidelijk dat beide ploegen voor de 3 punten gingen. Zo moest Meulpolder al vroeg redding verrichten op een schot van een speler van SKNWK en kreeg Sander een goede mogelijkheid tot scoren. Het was wachten totdat er een doelpunt zou vallen, deze viel gelukkig voor SVH.

Goed doorzetten van Mark Doene die de bal veroverde op het middenveld en een goede bal op Griep gaf, deze nam de bal mee, schudde zich van zijn tegenstander af en kwam 1 op 1 te staan met de keeper. Hij bleef koel en ronde netjes af 0-1. De tegenstander van Griep nr 4 raakte bij het verdedigen geblesseerd en moest vervangen worden. Na wat goede mogelijkheden was het niet lang wachten op de 0-2 want ongeveer 4 minuten later was het weer raak. Eigenlijk hetzelfde beeld als de 0-1 Sander die goed de bal veroverde en vervolgens een goede pas op Griep geeft. Griep toonde zich voor de 2de keer deze middag een goede afmaker te zijn, want wederom faalde hij niet: 0-2.

De wedstrijd leek in ons handen te zijn echter was SKNWK niet van plan op te geven en schoot in de 32e minuut raak. Een fout van Si die te lang met de bal bleef lopen werd meteen afgestraft 1-2. Vlak voor rust kreeg SVH een corner, deze werd genomen door Si. De bal die hij eigenlijk verkeerd raakte draaide richting de 1e paal. Doordat de verdediger de bal miste twijfelde de keeper om de bal te pakken. Si die op 1 lijn stond met de keeper was echter van mening dat de keeper de bal vanuit de zijkant van het net wegpakte. De scheidsrechter die overigens een degelijke wedstrijd floot, had dit niet gezien maar stond er wel met zijn neus bovenop. Erg jammer je gaat met een 1-3 voorsprong toch lekkerder de rust in. Na nog wat gemiste schoten van M en Leon bek gingen we de rust in.

Na de rust was het genoodzaakt om de 1-2 voorsprong niet uit handen te geven. Ondanks windje tegen werd er goed gevoetbald door SVH. Wat gelijk in een aantal kansjes resulteerde. Na 7 minuten voetballen had Sander een enorme pech. Hij schoot na een goede actie op de paal. SKNWK ging nog steeds opzoek naar de gelijkmaker, waardoor Meulpolder nog een aantal keer goed redding moesten brengen.

In een vrij hoog tempo schoot de wedstrijd op en neer, de mogelijkheden die SVH kreeg werden niet goed uitgespeeld. Na een schot van Leon Bek en het doorlopen van Si op de keeper werd het net geen 1-3. Aan de andere kant dacht van der Valk een strafschop te kunnen versieren. Tank die hem de gehele wedstrijd goed in de gaten hield verdedigde bij deze actie correct en raakte Van der Valk totaal niet. Van de Valk wilde de scheidsrechter laten zien dat hij was geraakt en deed vervolgens met gestrikte veters zijn schoen binnen een seconde uit, om te tonen aan de scheids dat hij geraakt werd. De scheidsrechter wilde hier echter niks van weten en vervolgde de wedstrijd.

In de 26 minuut redde Danny Hout op de doellijn, SVH voor een gelijkspel. Leon waarbij de acties in de 2de helft niet echt meer vlekkeloos verliepen werd gewisseld voor Rubben Osse. En si werd gewisseld door Jeroen Verskelse. De 2de wissel Verskelse kreeg de bal op het middenveld en maakte een actie tot op ongeveer 20 meter van de goal, aan de kant dachten we allemaal dat hij zelf ging maar legde de bal af op Ruben Osse, die wilde uithalen maar werd gevloerd (men zegt een SWALBE) door nummer 6. Die vervolgens ook nog mocht vertrekken met rood. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel maar volgens Kevin die aan het warmlopen was het geen buitenspel.

Maarten Griep die last het van zijn hamstring legde de bal op de stip om zodoende voor zijn 3e goal van de middag te gaan. Een koud kunstje dachten we aan de kant maar tot grote verbazing (ook van zijn zelf denk ik ) schoot Griep de bal behoorlijk ver naast. Hierna werd Griep (vanwege zijn hamstring) direct genoodzaakt vervangen door Kevin. Heinkenszand kwam verder niet meer in de problemen en speelde de resterende minuten uit.

Op een slecht bespeelbaar veld deed SVH wat het moest doen de 3 punten meenemen naar Heinkenszand. Volgende week zaterdag weer een belangrijke wedstrijd namelijk DFS. Ondanks een 4-2 nederlaag uit bij DFS, lagen er genoeg kansen voor SVH. Hopelijk kunnen we revanche nemen en een goed resultaat boeken.