Zeeuws elftal speelt ook tegen NAC

door Jan Dagevos.

MIDDELBURG – Het Zeeuws elftal staat deze zomer twee topwedstrijden te wachten.

Nadat in eerder stadium FC Twente al als oefenpartner werd vastgelegd, is nu ook overeenstemming bereikt met NAC Breda.

De Bredase eredivisieclub speelt op zaterdag 16 juli tegen het Zeeuws elftal. Het is nog niet bekend waar het duel wordt afgewerkt. Een week eerder staat in Middelburg de wedstrijd tegen FC Twente op het programma.

Evenals FC Twente slaat ook NAC zijn tenten op in Zeeland. De Bredase formatie verblijft van 11 tot en met 16 juli in Kamperland. Tijdens het trainingskamp worden twee wedstrijden op Zeeuwse bodem gespeeld. Donderdag 14 juli is het Schouws elftal de tegenstander. Dat duel (19.00 uur) wordt in Oosterland, op het sportpark van Duiveland, afgewerkt. Vervolgens treedt NAC op zaterdag 16 juli aan tegen het Zeeuws elftal, dat ook dit seizoen weer onder leiding staat van coach Dolf Roks. De bedoeling is om het duel op Zuid-Beveland af te werken.

Zaterdag 9 juli fungeert het Zeeuws elftal als oefenpartner van FC Twente. Die wedstrijd wordt op het sportpark Veersepoort in Middelburg gespeeld. Voor FC Twente is dat duel de afsluiting van een trainingskamp van bijna een week in Zeeland, van 4 tot en met 9 juli in Dishoek.

Voor FC Twente en NAC dienen de trainingskampen en oefenwedstrijden in de provincie als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De competitie begint in het eerste weekeinde van augustus.