Winst op SKNWK voorlaatste stap DFS op weg titel

Aan de derby tussen SKNWK en DFS hoeven niet veel woorden te worden vuilgemaakt. Met de 0-2-zege op sportpark Het Springer kan de ploeg van trainer Edwin Kriens zich de komende weken gaan opmaken voor het kampioensfeest van 7 mei op sportpark Van Zuijen waar Kapelle, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft, op bezoek komt. Een punt volstaat voor DFS. En met de 0-2-nederlaag gaat SKNWK samen met Spui uitmaken wie er met Colijnsplaatse Boys rechtstreeks degradeert naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal of wie er alsnog om lijfsbehoud speelt. SKNWK en Spui hebben momenteel zeventien punten uit twintig duels. Zaterdag 7 en zaterdag 14 mei staan de laatste twee duels op het programma.

Tegen DFS was als snel duidelijk dat SKNWK op zeventien punten zou blijven steken. De wedstrijd was op eufemistisch uitgedrukt niet bijzonder best en kan in een notedop worden verteld. SKNWK verscheen slechts sporadisch voor de goal van DFS en was hooguit tweemaal echt gevaarlijk en DFS had al vrij snel grip op de derby en besliste, nog voordat er vijfentwintig minuten waren gespeeld, de wedstrijd. De eerste goal kwam van de voet van Lennart Padmos na een afgemeten voorzet van Pieter de Munnik. Laatstgenoemde rondde zelf even later knap af na werkelijk een fantastische pass over veertig meter van Vincent Bakker.

Na de 0-2 was de wedstrijd gewoon gespeeld. Dat klonk na afloop door in alle reacties. ,,Het zat helemaal op slot”, constateerde DFS’er Mariko Rouw na de 0-2. ,,De gaten werden te groot en we hadden het moeten afmaken.” Martijn Neele (SKNWK): ,,Dit is het gewoon. DFS hoefde ook niet meer en wij kunnen gewoon niet beter. DFS is de terechte ploeg die bovenaan staat”. En, tot slot, DFS-trainer Edwin Kriens: ,,We hadden verder moeten uitlopen en hebben de wedstrijd gecontroleerd. In de tweede helft was er niets meer te beleven.” Op zaterdag 7 mei v00r 99,99 procent in Burgh-Haamstede wordt dat wel anders. Laat DFS de platte kar alvast maar uit de schuur halen…