Spui pakt toch nog een punt

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Het tegen degradatie strijdende Spui pakte in de derde klasse A in extremis een punt tegen Yerseke, de nummer twee van de ranglijst.

Emiel Goudzwaard bezorgde zijn ploeg diep in de blessuretijd een niet meer verwacht punt (1-1).

Door het achtste gelijkspel van het seizoen is Spui in punten op gelijke hoogte gekomen met SKNWK, dat op doelsaldo nog wel tiende staat. Hekkensluiter Colijnsplaatse Boys heeft, met nog twee duels te gaan, vijf punten achterstand op beide ploegen. SKNWK verloor zaterdag op eigen veld met 0-2 van koploper DFS, dat nog één punt nodig heeft om de titel veilig te stellen. Colijnsplaatse Boys kreeg een pak slaag. VCK, tegenstander van Hoek in de halve finale van de beker, won op Beveland met 0-5.

Spui-Yerseke 1-1: Voor rust kreeg Spui via onder andere Remco Hamelink twee grote kansen om de score te openen. In de zeventigste minuut zette Bernie Steketee Yerseke, nadat een inzet die terugsprong van de lat, op 0-1. Yerseke werd na die goal sterker en leek de drie punten mee naar huis te nemen. In de 97e minuut bezorgde Emiel Goudzwaard met zijn treffer Spui een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. Door het gelijkspel kan Yerseke zich gaan richten op de nacompetitie voor promotie. Ook Spui, al is dat voor lijfsbehoud, richt zich daar op.

Colijnsplaatse Boys-VCK 0-5 (0-2): Erik Goudt 0-1, Marcel Corbijn 0-2, Michael Dekker 0-3 en 0-4, Richard Dek 0-5.

Kapelle-Veere 2-0 (1-0): Tim Jacobusse 1-0 en 2-0.

SKNWK-DFS 0-2 (0-2): Lennart Padmos 0-1, Pieter de Munnik 0-2.