ZSC TWEE verliest, maar pakt toch de titel!

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd tussen Z.S.C. ’62 2 en S.K.N.W.K. 2 van de website van Z.S.C. ’62:

Geschreven door Eric Smits

Of het nou aan de spanning lag, de hitte, het veld of S.K.N.W.K??? Er werd verloren en dankzij de gunstige uitslag op de Kloetingse velden kon ZSC TWEE als nog het feest inzetten en de ronde op de kar gaan maken! Een zeer bijzonder slot van een competitie waarin ZSC toch wel wist te stunten door als promovendus kampioen te worden.

Zaterdag 7 mei 2011 moest het gaan gebeuren voor de mannen van ZSC. Om half drie nog één keer 90 minuten vlammen. Na een mooie laatste speech van onze coach en trainer Cees konden we het gras.. uuhh de prairie betreden voor de warming-up. Het beetje gras wat er nog was kraakte onder de schoenen en de ondergrond leek wel beton! Maar goed, geen gelul, hard of niet, warm of niet, het was de kampioenswedstrijd dus iedereen stond op scherp (toch??)!

Rond half drie betraden de rood-witte het veld door de erehaag van de ZSC jeugd. Een mooie ambiance. Veel rood-wit, aardig wat publiek die ZSC kwam steunen en zo ontbrak het vandaag nergens meer aan. De tos werd gewonnen door de Nieuwerkerkers en daarmee begon gelijk de ellende die middag qua wedstrijd, want na de tos werd er verders ook weinig tot niets gewonnen. Vanaf de eerste minuut was er geen beleving aan de kant van ZSC en S.K.N.W.K kon doen wat het wilde deze middag! Een raar beeld voor een aanstaand kampioen! Daar waar iedereen een gretig, scherp en fel ZSC verwachte, leek het plots een angstige ploeg geworden die niet durfde te voetballen vandaag!

Ook de heren van S.K.N.W.K. stonden vol verbazing te kijken wat er allemaal gebeurde vanmiddag. Zij hadden dit ook totaal niet verwacht en namen dan maar het heft in handen en zo kwamen ze ook terecht op een 0-1 voorsprong, nadat ze eerst al een beste kans hadden gehad. Na deze treffer leek ZSC wakker te zijn geschud, want amper 5 minuten later prikte Nelis de 1-1 binnen en zo konden we weer opnieuw beginnen. Zou ZSC het op gaan pakken en de spanning nu kwijt zijn?? Nee dus, want S.K.N.W.K. was zonder al te veel inspanning de betere ploeg in Scharendijke. Gelukkig voor ZSC wisten ze geen treffer meer te produceren en zo konden we de kleedkamer opzoeken met een 1-1 tussenstand.

In de rust was het duidelijk dat het niet meeviel vandaag, maar we hoefde ook weer niet te verliezen, want met een schepje er bovenop moest ZSC deze pot toch wel naar zich toe kunnen trekken, ondanks het voor geen meter liep! Het ging wel iets beter die tweede helft, maar soepel ging het nog steeds niet bij ZSC en tot een treffer kwamen ze dus niet. Ook S.K.N.W.K kreeg wat goede kansen, maar ZSC bleef (nog) gespaard. Toch kwam de 1-2 er wel. Een vrije trap werd, gedragen door de wind, binnen gekruld door Erwin Nelissen en zo keek ZSC een half uur voor tegen een achterstand aan.

Vanaf dat moment ging ZSC achterin 1 op 1 spelen en Werner werd als soort Janko ingezet. Later bleek dat Werner meer over de capaciteiten van Suarez beschikt, want met een perfecte duik en een brul erbij als een leeuw over de jachtvelden die nagalmde in Baken, besloot de scheids resoluut naar de stip te wijzen! Een pingel voor ZSC! Sander nam deze taak op zich en hij had al flink staan oefenen tijdens het inschieten, maar toch niet genoeg zo bleek, want hij schoot de bal naast het doel en zo bleef ZSC tegen die 1-2 achterstand aankijken. ZSC speelde vol op de aanval het laatste kwartier met als gevolg dat het aan de andere kant helemaal open lag! Buitenom een bal op de lat werd S.K.N.W.K verder ook niet heel gevaarlijk meer en ZSC kreeg het niet voor elkaar om die gelijkmaker erin te knallen en zo gingen we richting de 90 minuten!

Het zal toch niet gebeuren??!! Slecht één keer verloren dit seizoen en al jaren thuis niet meer verloren en uitgerekend vandaag tijdens de kampioensmatch gaan we richting een nederlaag!! Maar waar iedereen aan het beging van de wedstrijd al bang voor was, gebeurde. ZSC verloor haar kampioenswedstrijd op eigen veld! Teleurstelling in het ZSC kamp. Zouden alle voorbereidingen voor jan met de korte achternaam zijn geweest? Snel werd er overgeschakeld naar de wedstrijd Kloetinge – Yerseke, want mocht Kloetinge verliezen, dan was ZSC toch kampioen. De eerste tussenstand die doorkwam was 0-0. Rustig dronken we een pilsje in de brandende zon toen er naar buiten kwam 0-1.. Hier en daar wat geroezemoes… zal het dan toch gebeuren.. gekker slot kan het niet zijn op de laatste speeldag!

Rond vijf uur was daar dan het verlossende woord. Cees hield alleen een papier omhoog waar op stond: Kloetinge – Yerseke 0-3!! ZSC TWEE dus toch kampioen, ondanks het verlies. Felicitaties uit alle hoeken, bier uit alle hoeken, bloemen, het ZSC lied, een waterbaan, bitterballen en een kar erbij en het feest kon beginnen. Juichend vierde de mannen van ZSC feest. De bloemen omhoog die we ontvingen uit het S.K.N.W.K kamp en het bier spoot rond de oren. Een unieke prestatie van de ploeg uit Scharendijke. Twee maal op rij kampioen worden gebeurd je namelijk niet zo vaak in de senioren.

De kar was inmiddels gearriveerd, de spandoeken, gemaakt door Eric, werden erop geplakt, de muziekinstallatie erop en we konden vertrekken zo dacht de chauffeur. Eric moest dan ook alle zeilen bijzetten (met bier) om alsnog de rit mee te kunnen maken!! Na een fraaie rit van zo’n 2 uur met de nodige potten bier, lol en gezang keerde we terug naar de kantine. Ook hier dronken we uiteraard nog een sapje, want van al dat zingen hadden we (raar, maar waar) droge kelen en die moesten we smeren! Nadat uiteindelijk iedereen zich had gedoucht was het tegen half negen tijd om te vertrekken richting Salud om een vorkje te gaan prikken. We moesten alleen nog even wachten, want het was best druk op ’t durp. Dit was een zware beproeving, want er werd gedacht dat het onweerde, maar dat bleken wat hongerige magen van ZSC-ers te zijn!

Uiteindelijk konden we plaats nemen en genieten van biefstukken, spare-ribs of saté. Dit smaakte heerlijk, want op een paar bitterballen na was er meer voedsel dan dat nog niet gepasseerd op een ontbijtje/luch na. We deden nog wel een poging bij Pieterman op de haven, maar die bleek er niet meer in te zitten en dus hadden we pech! En het gelul van een biertje is een boterham met kaas klopt natuurlijk ook voor geen beter, want hoe kan het anders zo zijn dat je na zoveel pils om half tien ’s avonds nog zo’n verrekte honger hebt?? Leg dat maar eens uit??! ;o)

Na het eten taaide de eerste feestvierders af en andere bleven nog even wat langer plakken. Bij de meeste ging het kaarsje toch wel langzaam uit en zo nam de aanvoerder de taak maar op zich om het spreekwoordelijke licht uit te doen. De laatste ronde bleek inmiddels al te zijn geweest en zo zette ook hij de reis richting de Ingridstraat in voor een welverdiend dutje! Zo eindigde er wederom een geweldig kampioensfeest met ZSC TWEE. Na 11 seizoen in het tweede wordt je zomaar twee maal op rij kampioen! Hoe gaaf is dat om nog mee te maken!.

En dan besluit ik mijn verhaal uiteindelijk weer met wat bedankjes. Te beginnen met sponsor, want zonder sponsors kan ZSC niet bestaan! Rinus Hubregtse bedankt. Dan onze coach/trainer. Cees bedankt weer voor een geweldig seizoen en al je mooie speeches vooraf aan de duels. Dan Monique. Zij zorgt altijd voor de papieren en is tevens onze penningmeester. Ze heeft al zoveel respect afgedwongen dat iedereen zijn knip al pakt als ze Monique nog maar zien! Onze dank daarvoor. Jaap! Jaap kwam er dit seizoen voor het eerst bij. Lang hoefde hij niet na te denken om aan te sluiten bij ’t TWEEDE en hij heeft ook al bijgetekend voor volgend seizoen. Jaap bedankt voor het wapperen met de vlag.

De supporters! Want zonder support is het toch een stuk saaier allemaal. Alle supporters, bedankt! Speciaal onze twee vaste fans Pa & Ma (Nel en Rinus), want zowel uit als thuis waren zij wel langs het veld te vinden. Dan gaan we door naar het bestuur. Onze dank voor de rozen en het bier. TOP! Ze gleden erin als een warm mes door de boeter. Salud!, Zomers, Willem & Ria, Jan en Inge, allemaal bedankt voor de sponsoring van de nattigheid aan boord van de kar. S.K.N.W.K. 2 bedankt voor de bloemen en de muismat!

Ook niet onbelangrijk… Yerseke bedankt! Zonder jullie overwinning hadden we zaterdag niet op de kar gezeten. De spelers van ZSC TWEE bedankt. Het was weer een super seizoen. Niet alleen sportief gezien, maar ook onderling is de sfeer buitengewoon goed. We zijn begonnen aan de competitie als een hecht team en ook geëindigd als een hecht team. Geweldig gewoon. Alle overige spelers die dit seizoen mee hebben gespeeld met ZSC TWEE ook bedankt, want het was hard nodig op sommige zaterdagen!

De fotograaf van de dag bedankt. Edwin van Oeveren heeft meer dan 600 gevoelige platen geschoten. Deze in het verslag zijn dus slechts een kleine greep uit de collectie. Jeroen Botty bedankt voor de geluidsinstallatie voor op de kar. Het kantinepersoneel bedankt voor de verzorging van het vocht en de bitterballen. En tot slot wil ik iedereen bedanken die ik vergeten ben!! Maar zo aan de lap tekst te zien zijn dat er niet veel meer denk ik??..

Kampioenen olé olé, kampioenen olé olé!

Het team van dit succes: Eric Smits, Werner Klaassen, John Dorreman, Taco Post, Edwin Hof, Barry Dorreman, Thomas Petiet, Marco de Jonge, Rini Hart, Remy Flohil, Arjan Punt, Jan – Willem Dorreman, Sander Vaane, Martin Kiesenberg, Niels v/d Moezel, Jaap Venneman, (Opa) Cees van Dijk, Monique Frederik en iedereen die verder met het tweede heeft meegespeeld dit seizoen.

Tot volgend seizoen!