Wedstrijdverslag SKNWK – DZC’09 vriendschappelijk

Vorige week speelde S.K.N.W.K. 1 nog een oefenduel tegen D.Z.C. ’09 1. Hieronder nog het verslag van deze wedsrtijd van de website van D.Z.C. ’09:

Minder gevoetbal dan ik vooraf had verwacht!

Ondanks wat afmeldingen (Leen, Fred en Raymond), was er toch een grote groep aanwezig. 4 wissels is een luxe! We begonnen echter niet best aan de wedstrijd. Je kunt van een zaterdag 3e klasser verwachten dat ze sneller spelen en meer bewegen. Hier spelen we echter niet op in qua verdedigen. Je MOET dan alerter zijn en soms er kort op zitten en soms iets ruimte geven. Dat heet nou voetbalinzicht en dat missen we soms teveel. Ook het balbezit was erg onrustig. Als het over 5 meter kon, deden we het lang en andersom. Ook hierin moeten we slimmer worden. Ik weet dat iedereen het kan, maar het komt er nog te weinig uit. Hetzelfde geldt voor het passen en de aanname, dit kan en moet beter! Via meerdere aanvallen, kansen en goede mogelijkheden kan SKNWK uiteindelijk 4x scoren. Wij hebben 1 goede mogelijkheid gehad voor Tim, maar helaas kon hij zijn broer niet passeren. Ruststand dus 4-0.

In de rust aangegeven dat we slimmer, volwassener moeten zijn. Rust nemen als het kan en diep spelen als het moet. SKNWK wisselde wat wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Echte grote kansen hebben ze niet meer gehad, maar wij kwamen ook niet echt bij hun in de 16. Aan beide kanten werd niet meer gescoord en dus was 4-0 ook de einduitslag. Ben blij dat we even weer actief waren, maar ik had meer van ons verwacht!

Zondag wacht een zeer belangrijke wedstrijd op ons, namelijk Renesse uit. We moeten hier gewoon goed zijn om iets leuks op de mat neer te zetten.