Inloopavond in ‘Ons Dorpshuis’ dinsdag 31 mei a.s.

Beste voetbalvrienden, -vriendinnen en andere belangstellenden uit Nieuwerkerk en omgeving,

We zijn (bijna) aanbeland in de voetballoze zomerperiode. Er wordt wat teruggeblikt en ook achter de schermen al vooruit geblikt. Iedereen hoopt dat er nog spelers – pupil, junior of senior – en speelsters besluiten komend jaar naar S.K.N.W.K. te komen. Niet aarzelen dus, gewoon doen! Meer dan de moeite waard en niet alleen vanwege het mooie spelletje. Ook voor de 3e helft of gewoon gezellig samenzijn zit u goed bij deze vereniging. Nieuwerkerk kent (nog) vele andere verenigingen en ontmoetingsplaatsen. Van welke aard ook, het is een van de aspecten waarom Nieuwerkerk bruist. Of dit zo kan blijven?

Dat is iets dat mede beslist wordt bij de vaststelling straks in oktober 2011 van de Stratigische Visie, het plan van de gemeente waarin uiteengezet wordt hoe ons eiland er de komende 30 jaar uit zou moeten (gaan) zien. U heeft er vast wel iets over gehoord/gelezen in de Wereldregio of op de website van de gemeente.

Maar u krijgt ook de kans zelf mee te praten, uw suggesties in te brengen. Niet alleen over grote(re) bouwprojecten als de Brouwersdam, jachthavens, industrieterreinen, windmolenparken, behoud ziekenhuis en/of nieuwe woongelegenheden. Het gaat ook over uw/ons eigen dorp en de mogelijkheden om daarin aangenaam te kunnen wonen, werken, recreëren. Komt er ruimte voor jongeren om makkelijker aan een woning te komen? Kunnen we blijven sporten? Staat het dorpshuis op de tocht? Welke voorzieningen blijven gehandhaafd of zouden erbij moeten komen? Alles afgewogen tegen wat is haalbaar en betaalbaar. Een boeiende discussie waarin uw stem van belang is.

Daarom hoop ik dat jong en oud uit Nieuwerkerk en omgeving massaal op komt dagen op dinsdagavond a.s. in ons dorpshuis. Daar is een inloopavond georganiseerd door de gemeente waarin de plannen voor de komende decennia uiteengezet worden. Niet in ellenlange betogen, maar na een korte inleiding kan iedereen bij bestuurders en politici terecht met zijn/haar vragen en ideeën. Ik zal er zeker zijn namens GroenLinks. Andere partijen zijn er ook. Mogen wij op uw rekenen?

Dinsdagavond 31 mei 2011 dus, allemaal op naar het dorpshuis, aanvang 19.30 uur. Zie je daar!

Bij voorbaat dank voor je moeite mee te willen denken over de toekomst van ons dorp/ons eiland.

Sportieve groeten,
Gerwi.