VCK komt tik uit de heenwedstrijd niet te boven

VCK uit Koudekerke komt tik uit de heenwedstrijd niet te boven

door Ron de Waal

KOUDEKERKE – Het is de voetballers van VCK niet gelukt om promotie naar de tweede klasse af te dwingen.
De ploeg uit Koudekerke bleef, nadat de uitwedstrijd tegen Zwaluwe met 2-1 was verloren, op eigen veld steken op 0-0.

Tegen het einde van de wedstrijd leek de blik van VCK-trainer Nick Corré meer te zeggen dan duizend woorden. Evenals de ruim driehonderd toeschouwers leek ook Corré niet meer te geloven in promotie naar de tweede klasse. ,,Natuurlijk had die goal ook in de laatste seconde nog kunnen vallen, maar het zat er vanmiddag gewoon niet in”, verklaarde de oefenmeester. Gelatenheid won het gek genoeg van een enorme teleurstelling bij Corré direct na afloop. ,,De vorige wedstrijd was ik veel teleurgestelder”, biechtte hij op. ,,Achteraf kan je stellen dat we het daar hadden moeten doen. In die wedstrijd hebben we het laten liggen.” De kansen die VCK zaterdagmiddag op het snikhete sportpark De Stoofwei kreeg, stonden inderdaad in geen enkele verhouding tot de mogelijkheden die VCK in de uitwedstrijd bij Zwaluwe kreeg. Na een halfuur spelen tekende Stefan Wielemaker voor de eerste, en naar later zou blijken ook voor de enige kans van de Walcherse equipe. Vanaf de eerste minuut was VCK nauwelijks in staat om tot fatsoenlijk voetbal te komen, iets wat op het veld in Koudekerke ook vrijwel onmogelijk leek.

,,Wij moeten het van een goed verzorgd spel van achteruit hebben”, vertelde Corré. ,,En dat kon absoluut niet.” Toch ging de trainer niet onopgemerkt voorbij aan het feit dat zijn ploeg de slag op het middenveld kansloos verloor. Daardoor moest VCK de lange bal vaker dan lief was hanteren, met als gevolg dat de Koudekerkse spitsen vaak tegen een overmacht van verdedigers stonden. Alleen Stefan Wielemaker kwam voor rust een keer oog-in-oog te staan met keeper Erik Doesburg van Zwaluwe, die met een knappe reflex de 1-0 voorkwam. Ook het eerste kwartier van de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, en leek het niveau van de wedstrijd naar een nog bedenkelijker niveau te zakken. Pas toen VCK fors wat meer risico’s ging nemen met een offensiever concept, werd het voor de toeschouwers wat aantrekkelijker. Maar dan wel voor de toeschouwers die het bezoekende Zwaluwe een warm hart toedroegen. Die ploeg kreeg door het offensievere vaatje waaruit VCK noodgedwongen moest tappen, tot driemaal toe de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Invaller Arnold Loomeyer, Bart Martha en Joey Konings verzuimden echter stuk voor stuk om de trekker voor VCK definitief over te halen. Hierdoor bleef de Koudekerkse hoop op een strafschoppenserie tot aan de laatste seconde in leven. IJdele hoop zou luttele momenten later blijken. Het contrast tussen grote opluchting en diepe teleurstelling dat zich na het laatste fluitsignaal aftekende was groot en begrijpelijk, maar wel degelijk een juiste afspiegeling van de verhoudingen zoals die zaterdag in Koudekerke waren. ,,Wellicht hebben we in de uitwedstrijd wel een grotere tik opgelopen dan we hadden kunnen vermoeden”, besloot Nick Corré.

VCK–Zwaluwe 0-0. Scheidsrechter: H. Bovekerk (Tilburg). Gele kaart: Stefan Wielemaker, Henk Kesteloo (VCK), Gijs van de Made (Zwaluwe). Aantal toeschouwers: 325.