Goedegebuure: ,,Het moet wel leuk blijven”

Peter Goedegebuure, voorzitter van de Regiocommissie Schouwen-Duiveland, de organisator van de strijd om de WereldRegio Cup , was ‘niet helemaal tevreden’ over de vierde editie van het evenement. Er was wat kritiek en dat leidde tot het vertrek van secretaris Frans Dudok uit het eilandelijk voetbaloverlegorgaan. Hoe heeft het zo ver kunnen komen en wat is de voorgeschiedenis van de vierde editie van WereldRegio Cup?

Vrijwel meteen na het bekendmaken van de finaledag gaf Renesse te kennen dat ze op zaterdag 4 juni niet aanwezig kon zijn vanwege de organisatie van de Renesse-dag op dezelfde datum. Meedoen aan de voorronden was geen enkel probleem; een vervangend team voor de finaledag zou in de plaats van Renesse moeten komen. Derhalve stuurde Goedegebuure ruim van te voren een e-mail naar alle voetbalclubs op Schouwen-Duiveland met het verzoek elk twee voetballers te leveren zodat er een zogenaamd All Star-team geformeerd kon worden. Goedegebuure: ,,Daar werd amper op gereageerd”.

Toen tijdens de voorronden bleek dat Ouwerkerk op 4 juni evenmin een team op de been kon krijgen, werd besloten de finaledag met tien ploegen af te werken. Hierbij werd gekozen om WIK’57 en Mevo tweemaal tegen elkaar te laten spelen voor de negende plaats. Voor de plaatsen één tot en met acht kwamen de ploegen in aanmerking die zich daarvoor hadden geplaatst.

Tijdens de finaledag kwam er links en rechts kritiek over het feit dat WIK’57 en Mevo elkaar twee keer troffen. Hadden de plaatsen vijf tot en met tien niet in twee poules van drie afgewerkt kunnen worden, luidde een voorstel aan Goedegebuure. ,,Dat had ook gekund. Dat is een les die je moet leren.” De kritiek omtrent het dubbele duel WIK’57-Mevo raakte Dudok zo erg dat de secretaris van de Regiocommissie er de brui aan heeft gegeven. ,,Dat zijn geen leuke dingen”, zei Goedegebuure zaterdag in Bruinisse. ,,Je organiseert wat en je doet het nooit goed. Dat heb ik vandaag ook wel een paar keer gehoord.

Mensen weten altijd andere oplossingen. Dat denk ik ook wel eens. Maar wij doen het niet voor ons zelf en steken er een berg tijd in. Ik doe het graag maar het moet wel leuk blijven. Als mensen denken dat ze het beter kunnen, moeten ze zich aanmelden. We staan overal voor open.”

Kritiek of niet, er komt een evaluatie over de jongste editie van de WereldRegio Cup. Al is het alleen maar omdat er volgend seizoen sowieso een ploeg – Mevo en Zierikzee worden samen MZC’11 – minder is. Het is niet de enige hoofdbreken voor Goedegebuure. Op korte termijn moet hij Bruse Boys laten weten of hij interim-voorzitter van de voetbalclub wil worden.