Zwaluwen Jeugdtoernooi bij DFS op zaterdag 11 juni

Dit jaar organiseert Sportvereniging DFS op Schouwen-Duiveland het Zwaluwen-Toernooi, een grote voetbalactie. Onder het motto “gezonde kameraadjes voetballen voor gehandicapte kameraadjes”, kunnen jeugdteams meedoen aan bekerwedstrijden en geld inzamelen voor leeftijdsgenoten met een spierziekte.

Op de derde zaterdag van september wordt het bedrag dat in totaal bij elkaar gevoetbald is, op een feestelijke manier bekend gemaakt. Dit bedrag wordt aan het Prinses Beatrix Fonds overhandigt om onderzoek naar spierziekten te finacieren. Meer informatie vind je op www.zwaluwenjeugdactie.nl.

In 1959 werd de Zwaluwen Jeugd Actie voor het eerst georganiseerd door voetbalvereniging AFC in Amsterdam. De opbrengst werd door het Prinses Beatrix Fonds besteed aan de bestrijding van de polio-epidemie. De Zwaluwen Jeugd Actie is uitgegroeid tot een landelijk toernooi dat door de KNVB wordt georganiseerd.

In 2009 hebben ruim 250.000 jeugdige voetballers deelgenomen aan het toernooi. In 50 jaar Zwaluwen Jeugd Actie is totaal € 4.064.016,72 bijeengevoetbald door ruim 8,7 miljoen voetballers.