Indeling voorspelt veel goeds voor ZSC’62

Na twee seizoenen zonder gaat ZSC’62 volgend seizoen eindelijk weer ‘s derby’s spelen. De afgelopen twee jaren was de club uit Scharendijke als enige vertegenwoordiger van Schouwen-Duiveland ingedeeld in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal. De overige Schouwse clubs speelden in de vierde klasse B.

ZSC’62 is nu echter ook in de vierde klasse B geplaatst. Daarin treft het onder meer de streekgenoten Brouwershaven, SKNWK en WIK’57. De laatste eilandelijke derbys speelde ZSC’62 op 18 april 2009, tegen DFS. In de derde klasse was de ploeg uit Burgh-Haamstede met 0-3 te sterk.

ZSC’62 speelde al eerder in de vierde klasse B. Sinds de invoering van het nieuwe klassesysteem in 1996 heeft de Schouwse club vier seizoenen in de vierde klasse A en vier seizoenen in de vierde klasse B gespeeld. In de andere jaren speelde de club in de derde klasse.

In de vierde klasse B doet ZSC’62 het beter dan in de in de vierde klasse A. In 4B is de ploeg ten laagste vijfde geworden, in 4A is de ploeg ten hoogste vijfde geworden. De indeling in 4B voorspelt dus veel goeds voor ZSC’62.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/