Duiveland levert meeste spelers Schouws elftal

Bijna traditiegetrouw levert Duiveland de meeste spelers voor de drie wedstrijden van het Schouwse elftal die ze in juli afwerkt tegen NAC (14 juli), Westlands elftal (23 juli) en Sparta (26 juli). Voor Mats Willemse en Corné Schilperoort houdt het niet op met dat drieluik. Dat Duiveland met zes voetballers, Dennie le Comte, Wilmar van der Sande, Barry Steenpoorte, Leon Weeda, Leen IJzelenberg, Ronald Zwager, hofleverancier voor drie wedstrijden van het eilandelijke keurkorps is, is niet meer dan terecht. De Oosterlandse afvaardiging heeft het altijd zeer naar behoren gedaan. Er is dan geen enkele reden met ze af te rekenen na een wisselvallig seizoen.

Martijn van Grunsven en Freek Torensma, tot vorig seizoen vaste waarden in het Schouws elftal, krijgen wel de rekening gepresenteerd voor hun matige optreden in de vierde klasse van het afgelopen seizoen. De twee hebben zelden een selectiewaardig niveau gehaald en worden pas opgeroepen als er bij de negentienkoppige selectie mensen afvallen. Op de reservelijst staan ook Tom Blomaard, Thomas Groeneveld (beiden Bruse Boys), en Jeremy Hubregtse (Nieuwenhoorn). De jonge voetballer uit Scharendijke heeft inmiddels wel een paar wedstrijden in Jong Schouwen gespeeld.

Met vier voetballers is Kloetinge goede tweede. Namens de Zuid-Bevelandse vereniging komen de op Schouwen-Duiveland woonachtige Michel Maaskant, Ingmar Quist, Corné Schilperoort en Jaco van der Schee – de Zierikzeese doelman heeft bedankt voor het Zeeuws elftal – in actie. Een andere Zuid-Bevelandse vereniging, Goes, vaardigt twee man, Gert-Jan Tierie en Ray Kroon, af.

De rest van de selectie bestaat uit Johan Vroegindeweij, Mats Willemse, Olaf Willemse (allen Bruse Boys), Vincent Bakker, Pieter de Munnik (beiden DFS), Benjamin Verwest (RCS) en Wilco de Valk. De SKNWK’er doet alleen mee tegen NAC. De ploeg uit Breda is voor Mats Willemse en Schilperoort in de maand juli tweemaal de opponent. Met het Zeeuws elftal spelen de twee op 16 juli tegen NAC, twee dagen na het treffen met de Bredanaars in Oosterland. Willemse en Schilperoort beginnen hun volle voetbalmaand juli met het Zeeuws elftal op 9 juli.