Nieuwerkerk Bruist !!

Na een zeer geslaagd feest in juli 2010, ter gelegenheid van het 777-jarig bestaan van Nieuwerkerk, waren de inwoners zeer enthousiast over het idee om het dorpsfeest jaarlijks te laten terugkeren. Ook de vrijwilligers en het bestuur van Nieuwerkerk Bruist! hadden de smaak te pakken. Al snel na de zomer is daarom besloten om ook in 2011 weer een feest te organiseren.

In 2010 was het thema het 777-jarig bestaan van het dorp. Ook in 2011 wordt een knipoog gegeven naar de historie. Waar andere dorpen op ons eiland specifieke kenmerken hebben zoals toerisme, havens of strand, is Nieuwerkerk vooral te typeren als een polderdorp. Het ligt midden in een boerenomgeving. Akkers met tarwe, gerst, maïs, aardappelen en uien, worden afgewisseld met boomgaarden waarin de appels en peren groeien en bloeien. Maar ook lopen er rondom het dorp koeien en schapen in de wei.

Het bestuur van Nieuwerkerk Bruist! wil deze boerenachtergrond niet verloochenen maar is er juist trots op en wil hier graag voor uit komen. Niet dat het dorp begin juli wordt omgetoverd tot een grote openlucht boerderij, maar diverse elementen van het feest hebben wel degelijk een relatie met deze agrarische geschiedenis. Bekijk het (voorlopige) programma elders op deze website, oordeel zelf en trek uw conclusies.

Dit jaar wordt er samengewerkt met het actiecomité van de Protestantse Kerk Nieuwerkerk (PKN). PKN en Nieuwerkerk Bruist! slaan de handen ineen. De 2-jaarlijkse actiedag van de PKN wordt opgenomen in het dorpsfeest. Dit zal vooral op de zaterdag merkbaar zijn. Ook met de Nieuwerkerkse Ondernemers Vereniging, de beide basisscholen, het bestuur van zwembad “Dolfijn” en de voetbalvereniging SKNWK wordt samengewerkt om weer een aantal dagen lang een klinkend feest te organiseren. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

Het stichtingsbestuur hoopt ook dit jaar weer op de medewerking van haar dorpsgenoten, zodat we na afloop van het feest voldaan kunnen zeggen:

Nieuwerkerk Bruist!

Ook op de hoogte te blijven van alle evenementen rondom dit dorpsfeest kijk dan op www.nieuwerkerkbruist.nl

Het programma: