Lage score van Zeeuwse topschutters nacompetitie

Johnny de Jaeger (Breskens), Mark Minderhoud (De Noormannen) en Erik Goudt (VCK) zijn met vier doelpunten de Zeeuwse topschutters geworden in de nacompetitie. Hun productie is niet bijster hoog in vergelijking met de voorgaande jaren. Vier doelpunten is het minimum voor een topscorer. De drie hebben wel een primeur voor hun club.

Ze zijn namelijk de eerste spelers van hun club die topscorer worden in de nacompetitie. Een ander opvallend gegeven van dit drietal is dat ze geen van allen gepromoveerd zijn. Goudt strandde met VCK in de finale tegen Zwaluwe, Minderhoud degradeerde met De Noormannen uit de tweede klasse en De Jaeger handhaafde zich met Breskens in de vierde klasse.

Drie topscorers in één seizoen is geen bijzonderheid. De schutterskroon wordt wel vaker gedeeld. Vorig seizoen bijvoorbeeld door Robin Dek en Edwin Capello. Het seizoen dáárvoor zelfs door vier verschillende spelers.


Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/