Derde klasse A krijgt een nieuw gezicht

De derde klasse A van het zaterdagvoetbal heeft komend seizoen een heel nieuw gezicht. De helft van de clubs speelde vorig seizoen immers niet in die klasse. Het grote verloop heeft vanzelfsprekend te maken met het riante aantal promoties en degradaties, waardoor een recordaantal van twintig Zeeuwse derdeklassers is ontstaan.

De nieuwelingen in de derde klasse A zijn de drie promovendi uit de vierde klasse A (Hoedekenskerke, ’s-Heer Arendskerke en Bevelanders) en de drie degradanten uit de tweede klasse E (AZVV, De Noormannen en Oostkapelle). Overigens treffen twee van die degradanten elkaar meteen op de openingsdag van de competitie: Oostkapelle-AZVV.

Verdwenen uit de derde klasse A zijn DFS (kampioen), Yerseke (gepromoveerd via de nacompetitie), Kapelle (naar derde klasse B), Spui (gedegradaeerd via de nacompetitie), SKNWK en Colijnsplaatse Boys (beide direct gedegradeerd). De huidige derde klasse A ziet er als volgt uit:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/