Raadtgever en Padmos houden zich staande

Raadtgever en Padmos houden zich staande in Belgisch tijdritgeweld

WAARDE – Lange tijdritten zijn er amper in België. Vandaar dat steeds meer Belgische wielrenners de weg weten te vinden naar de individuele tijdrit die TMZ jaarlijks organiseert in Waarde.

Vorig jaar won bijvoorbeeld de Belgische tandarts Rudie de Boelpaep uit Steenokkerzeel met een gemiddelde snelheid van ruim 46 kilometer. Zaterdag reed hij zelfs nog sneller, maar nu reikte De Boelpaep niet verder dan de vijfde plaats. Voor de uitschieter zorgde ditmaal Michael Hilgers uit Sankt Vith in de Oostkantons die bijna 49 seconden voorsprong had op de nummer twee en een gemiddelde nioteerde van dik 48 kilometer per uur.

Twee Zeeuwse renners hielden zich in al dat geweld knap staande. Dennis Raadtgever uit Kapelle eindigde op de derde plaats en vlak daarachter finishte nog zo’n tempobeul, Johan Padmos uit Wissenkerke, op de vierde stek. “Vooral gelet mijn gemiddelde ben ik zeer zeker tevreden met mijn prestatie. En nog anderhalve seconde sneller dan Padmos ook. Dat had ik zeker niet verwacht”, oordeelde Raadtgever. Hij reed pas voor de eerste maal mee in deze rit tegen de klok over ruim 27 kilometer.

Vooraf werd De Boelpaep vanzelfsprekend tot de favorieten gerekend. Zelf wilde hij daar overigens niets van weten. “Ik ben pas donderdag teruggekeerd van vakantie uit Italië. Daar heb ik voornamelijk in de bergen gereden. Dus ik verwacht niet zo sterk te rijden als vorig jaar”, keek de Belg vooruit. Hij was toch twaalf seconden sneller dan vorig jaar, maar ook hij was niet opgewassen tegen Michael Hilgers uit het Duitstalige gedeelte van België. Hij sprak amper Nederlands, maar hard trappen kon hij als de beste. Hilgers verpulverde alle tijden van de concurrentie en won met een straatlengte voorsprong.

Mathilde Matthijssen uit Grijpskerke was bij de vrouwen eveneens een klasse apart. De kampioene tijdrijden van het district Zuid- West van de KNWU eindigde overall op de veertiende plaats en reed een gemiddelde van meer dan 43 kilometer per uur.