Oud-winnaars present 31e Ronde van Burgh-Haamstede

Oud-winnaars present in 31e Ronde van Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE – De wielerronde van Burgh-Haamstede mag zich ook dit jaar weer in een warme belangstelling van de renners verheugen.
Voor de 31e editie, die zaterdag wordt verreden, hebben zich inmiddels meer dan zestig coureurs aangemeld. ,,Maar de verwachting is dat we uiteindelijk wel op tachtig uitkomen”, zegt Johan Vredenbergt van het wielercomité. ,,Ook op de dag zelf melden zich altijd nog wel renners aan.”

Volgens de organisatie heeft de grote animo te maken met het vakantieseizoen. Veel renners koppelen er een vakantie aan vast en slaan hun tenten op in Burgh- Haamstede of de directe omgeving. ,,Daarnaast is de eerste zaterdag van augustus een goede datum”, meent Vredenbregt. ,,Er zijn die dag niet zoveel koersen in Nederland.”

Vorig jaar ging de zege naar Tim Nederlof uit Breukelen. Ook nu is hij weer van de partij, evenals de winnaar van 2009: Bart Vendrig uit Maurik. Michiel Jumelet, Maarten en John Padmos zijn de plaatselijke favorieten.

De renners moeten vanaf 19.00 uur tachtig kilometer (32 ronden) overbruggen. Het startschot wordt gelost door burgemeester Rabelink. De start en finish zijn in het centrum van Burgh-Haamstede, tegenover de kerk.