De pen van…Thomas de Ridder

Op het internet op de website www.recronjuniorclub.nl kwamen we een artikel van onze hoofdtrainer Thomas de Ridder tegen. De RECRON Junior Club (RJC) is een vereniging voor jongeren van 18 tot 35 jaar die werkzaam zijn in de recreatiebranche of dat in de toekomst van plan zijn.

Hieronder het artikel:

De pen van… Thomas de Ridder

Allereerst Pim bedankt voor de Pen.

Inmiddels heb ik alweer enige tijd de pen op mijn bureau liggen en iedere keer neem ik me voor om hem te gaan gebruiken maar ja dan komt er weer wat tussen.

Ik ben Thomas de Ridder, 24 jaar en woonachtig in het mooie Zeeland. Weliswaar een import Zeeuw want ik ben geboren en gedeeltelijk getogen in Breda. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op het voetbalveld.

Hoe kom ik dan op een camping terecht? Ooit hebben mijn opa en oma een caravan gekocht om lekker in het voor- en naseizoen te kunnen kamperen. In het hoogseizoen mochten wij, mijn ouders en twee broertjes, de caravan dan meenemen. Tijdens het kamperen ben ik via mijn opa en oma in contact gekomen met de parkmanager, we mochten in ruil voor papierprikken een skelter lenen. Van papierprikken werd het vakantiewerk. Ik vond het werken op een camping zo leuk dat ik besloot, na mijn opleiding tot hovenier, naar het MBO te gaan.

Via diverse stage- en leerbedrijven ben ik met alle facetten van een camping in aanraking gekomen en heb ik mijn diploma behaald. Na mijn opleiding ben heb ik één seizoen gewerkt op RCN de Schotsman in Kamperland op de receptie, toen ben ik gaan werken op Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse, dit park was net geopend en het was voor mij erg leuk om het park te zien (op)groeien. Na een jaar werkzaam te zijn geweest voor AICN Automatisering ben ik sinds 1 januari in dienst van Camping de Quack in Hellevoetsluis en ben hier werkzaam als assistent parkmanager.

Tijdens een sollicitatie voor een leerbedrijf, inmiddels alweer een paar jaar geleden, kwam ik in contact met de RECRON Junior Club (RJC) via Robert Northolt. Inmiddels zit ik in het bestuur en ben ik Vice-voorzitter van de RJC. Vanuit mijn bestuursfunctie ben ik ook afgevaardigde in de verenigingsraad van de RECRON.

Ik wil bij deze de Pen doorgeven een Liannne Stikkelbroeck. Van het Zeeuwse vast naar het nog mooiere Drenthe?