Vertoningsrechten Eredivisie Live

Tot 1 juli 2011 had de KNVB met Videma, de organisatie die de vertoningrechten op filmrechten bewaakt, een collectieve overeenkomst voor alle sport- en voetbalverenigingen die bij de KNVB waren aangesloten omtrent het tonen van beelden van Eredivisie Live. Hierdoor kon in onze sportkantine de beelden van Eredivisie Live worden getoond.

De collectieve overeenkomst tussen de KNVB en Videma is van rechtswege geëindigd. Dit houdt in dat het vanaf 1 juli 2011 de auteursrechten van de beelden van Eredivisie Live geheel aan de entiteit Eredivisie Live toekomen. Het is derhalve wettelijk niet toegestaan zonder licentie de beelden van Eredivisie Live (openbaar) in onze kantine te tonen.

Eredivisie Live biedt alle sport- en voetbalverenigingen die bij de KNVB zijn aangesloten een licentie voor de beelden van Eredivisie Live tegen een gereduceerd tarief aan, maar onzes inziens staan de kosten voor deze licentie niet in verhouding ten aanzien van de frequentie dat de beelden van Eredivisie Live daadwerkelijk in onze sportkantine worden getoond. Wij hebben zodoende besloten geen licentie voor de beelden van Eredivisie Live aan te schaffen.

Kortom, het is vanaf 1 juli 2011 niet meer toegestaan, middels uw eigen abonnementskaart van Eredivisie Live, beelden van Eredivisie Live (openbaar) in onze sportkantine te tonen. Wij hopen op begrip uwerzijds.

Het bestuur van S.K.N.W.K