Smerdiek hard onderuit op eigen veld

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Smerdiek 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van Smerdiek:

Smerdiek 1 – S.K.N.W.K. 1 : 2-6

Smerdiek zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Op de Haestinge werd het maar liefst 2-6 voor de heren van SKNWK, waardoor Smerdiek momenteel de aansluiting met de top 4 is verloren. Trainer Cees Stoutjesdijk herinnerde de spelers er nog aan om gelijk fel en geconcentreerd te beginnen. De ploegen stonden nog niet koud op het veld of de bal lag er bij Smerdiek al in. Slecht wegwerken van zowel Duncan Weeland als Leroy Pors gaf de tegenstander de kans om de bal te onderscheppen en op het doel te schieten. Robbert Padmos was degene die keeper Alex Stoutjesdijk via de binnenkant van de paal verschalkte.

Smerdiek was aangeslagen, maar probeerde wel het voetbal te spelen die de trainer voor ogen had met het nieuwe 3-4-3 systeem. Echter, de scherpte ontbrak om het SKNWK echt moeilijk te maken. Zo stond Stefan Lindhout net buitenspel en werd een vrije trap van achteruit te hard genomen, waardoor de keeper de bal op kon pikken.

In de 10e minuut kreeg de uitploeg weer een goede kans na een slechte pass achterin, alleen dit keer liep het goed af, omdat de bal naast werd geschoten. Een minuut later mocht Leander Vroegop aan de andere zijde van het veld op het doel vuren, alleen zijn schot werd goed gepakt door de keeper.

Binnen twee minuten werd het Smerdiek eigenlijk haast onmogelijk gemaakt om de wedstrijd nog binnen te halen. In de 15e minuut stond de verdediging van Smerdiek net verkeerd, waardoor spits Wilco de Valk na een pass zo door het midden door kon stomen en keeper Alex Stoutjesdijk met een lage schuiver kon verschalken. Nog geen minuut later schiet dezelfde keeper na een lange bal onfortuinlijk op de ingelopen tegenstander, waardoor de bal op zo’n 30 meter van het doel bij een andere tegenstander voor de voeten komt. Deze aarzelt niet en schiet de bal in het lege doel, waardoor Smerdiek nu ineens 3 doelpunten moest maken om gelijk te komen.

Eindelijk kwam er wat vuur in het spel van Smerdiek. Er werd wat feller gespeeld, beter in de vrije ruimte gelopen en sneller rond gespeeld. Een lange bal van de Smerdiek keeper beland bij Stefan Lindhout, die helaas op de keeper schoot. Ook Leander Vroegop mocht weer een keer aanleggen, alleen dit keer miste zijn schot net doel. Na een mooie combinatie tussen Stefan Lindhout en Daan de Viet werd de bal teruggelegd op Erik van Haaften, alleen zijn bal ontbeerde de kracht om echt gevaarlijk te worden.

Diezelfde Erik van Haaften stond wel aan de basis van de 3-1. Na een goede actie van Stefan Lindhout belandde de bal bij Erik van Haaften, die de bal met zijn punt aan Bart Stoutjesdijk gaf. Door een goede sprint naar de bal is de spits net iets eerder bij de bal dan de keeper, waarna hij de bal onder de keeper door schiet en de 1-3 aantekent. Erik van Haaften kreeg ook nog de kans om de 2-3 aan te tekenen, alleen één-op-één met de keeper schoot hij tegen de keeper op, waardoor de ruststand bij 1-3 bleef.

Smerdiek had er vol vertrouwen in om de 1-3 om te buigen, maar al na 3 minuten in de tweede helft lag de 1-4 er al in. Een voorzet van de rechterkant van SKNWK belandde precies op de voet van de mee opgekomen linkshalf Oleg Bondarenko, waardoor de bal binnenkant paal het doel in rolt.

Smerdiek liep nog verder achter de feiten aan, maar bleef wel aanvallen. Een goede actie van Bart Stoutjesdijk wordt gevolgd door een hard schot, alleen deze gaat net over. In de 56e minuut komen er twee verse krachten in het veld: Andreas Vroegop en Eduward de Rijke. Jeffrey Oudesluys en Daan de Viet moesten voor hen het veld verlaten. Smerdiek bleef drukken, maar kon tot aan de 65e minuut maar een gaatje in de verdediging vinden, alleen Bart Stoutjesdijk en de rebound van Stefan Lindhout troffen geen doel.

In de 66e minuut word Erik van Haaften duidelijk nageschopt, waardoor dader Oleg Bondarenko met rood het veld mag verlaten. Echter, zelfs tegen 10 man krijgt Smerdiek nog doelpunten tegen. In een snelle counter beland de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied bij Robbert Padmos, die eerst Duncan Weeland omspeelt en daarna laag inschiet. Keeper Alex Stoutjesdijk lag al goed op de grond en had de bal dan ook kunnen keren, ware het niet dat een polletje de bal deed opwippen en zo over de hand en arm van de keeper heen gaat.

De beerput was nog niet helemaal leeg, want ook in de 77e minuut mag dezelfde spits makkelijk opstomen en de 1-6 scoren. Smerdiek kreeg hierna nog twee kansen, waarvan er eentje inging. Na een goede combinatie tussen Andreas Vroegop en Leroy Pors passt de laatstgenoemde op Stefan Lindhout, die enkel een tegenstander tussen hem en het doel ziet. Zijn schot wordt echter gekeerd door de tegenstander, waarna de bal via een vreemde hoge carambole precies in de handen van de keeper valt.

De spits haalt hierna toch zijn gram, want na een goede pass van Andreas Vroegop lepelt hij de bal over de keeper en scoort hij de 2-6.

Dat de wedstrijd ook hard was, werd duidelijk door het aantal gegeven gele kaarten. Zo vielen er vier gele kaarten en een rode kaart voor SKNWK en een gele kaart voor Smerdiek, in de persoon van Hilbert Brinkman. Smerdiek is duidelijk in de wachtkamer gezet en lijkt zich vooral te moeten concentreren op de tweede en de derde periode.

Daarnaast moeten zij proberen om tegen de titelkandidaten wat meer scherpte voor de dag te brengen, beginnend volgende week, wanneer de equipe van trainer Cees Stoutjesdijk bij de Kogelvangers op bezoek moet.

Opstelling Smerdiek: Alex Stoutjesdijk, Jan de Viet, Jeffrey Oudesluys (56. Eduward de Rijke), Duncan Weeland, Leroy Pors, Hilbert Brinkman (81. Gert Jan Snip), Leander Vroegop, Daan de Viet (56. Andreas Vroegop), Stefan Lindhout, Bart Stoutjesdijk, Erik van Haaften.