Pieter Bolle begon een beetje eenkennig

Aan het begin van het seizoen voorspelde Pieter Bolle al voorzichtig dat het hem voor de winterstop al kon lukken. En hij heeft woord gehouden. Zaterdag tegen Waarde (5-0-uitzege) schoot de aanvaller zijn honderdste doelpunt binnen voor Wemeldinge. Hij is het eerste roodhemd in dik dertig jaar dat de driedubbele cijfers haalt.

Bolle plakte er in Waarde meteen nummer 101 maar aan vast. Aan de kop van de ranglijst (zie tabel onderaan) heeft hij voorlopig weinig te vrezen. Nummer twee John Mol heeft een totaal van 69 goals en is al jaren uitgespeeld in het eerste. Bolles grootste bedreiging is zijn huidige partner in crime in de Wemeldingse aanval, Niels Kole, die vijfde staat met 60 goals.

De naam van Pieter Bolle zal voor eeuwig in de Zeeuwse voetbalannalen staan door zijn acht doelpunten twee seizoenen geleden tegen Apollo’69 (11-1-zege). Daarmee heeft hij nog altijd de meeste goals gemaakt voor een Zeeuwse speler in één (na)competitiewedstrijd. Klik hier voor het overzicht. Wie het beter weet, laat maar weten via rudestats@zeelandnet.nl.

Tegen Apollo’69 heeft Bolle – niet verwonderlijk – zijn meeste treffers gemaakt: 15 stuks in totaal. MZVC is een goed tweede slachtoffer met 12 tegengoals. Aan nummer drie Nieuwland (8 goals) kleeft een grappig feit. Bolle was aanvankelijk namelijk een eenkennige doelpuntenmaker. Hij maakte zijn allereerste goals tegen Nieuwland.

Zijn eerste in het seizoen 2004/2005 uit bij Nieuwland, zijn tweede dat seizoen thuis tegen Nieuwland en zijn derde in het seizoen 2006/2007 weer uit bij Nieuwland. De 98 doelpunten die volgden, verdeelde hij over meerdere clubs.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/