Jaaroverzicht 2011 S.K.N.W.K. (september)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag september.

2 september

,,Het zal af en toe wel pittig worden”

,,Het zal af en toe wel pittig worden”

Youngster De Ridder na Duiveland bij buurman SKNWK aan de slag

NIEUWERKERK – Aan het begin van het gesprek geeft Thomas de Ridder aan dat hij ‘vroeger’ geen zin had om vier avonden – twee zelf trainen en twee training geven – in de week bezig te zijn. Wat verderop tijdens het onderhoud moet hij zelf lachen om wat hij zegt. Want, naast twee avonden SKNWK trainen, volgt De Ridder vanaf 5 september de trainerscursus voor Uefa B-diploma. ,,Ben ik nog vier avonden in de week weg.”


Thomas de Ridder ‘in actie’ tijdens een oefenduel van SKNWK in de voorbereiding op het seizoen 2011/2012.

De cursus bij de KNVB, om trainer te mogen zijn van een tweedeklasser, is gepland. In eerste instantie dacht de 24-jarige De Ridder dat hij één avond in de week de klos was. Bij het ontvangen van de cursuspapieren bleek dat het twee avonden zijn en de cursusplaats is ook niet bepaald om de hoek voor de inwoner van Kortgene, die in het dagelijks leven assistent-parkmanager in Hellevoetsluis is. Hij moet zich melden in Moergestel, een plaatsje achter Tilburg. ,,Daar ben ik wel even van geschrokken. Maar het is een bewuste keuze. Ik kan nog wel een jaar wachten maar het kost toch tijd. Het zal af en toe wel pittig worden”, doelend op de vele momenten dat hij van huis is.

De geboren Bredanaar De Ridder kwam in zijn jeugdjaren terecht bij Advendo. ,,Ik was elke avond op de club om training te geven aan kleintjes, volgde een cursus jeugdvoetbalspelleider en zat op een scheidsrechterscursus. Ik was altijd bezig met randzaken in plaats zelf te voetballen.” Ook trainde hij bij Advendo een E-elftal en naar zijn verhuizing naar Zeeland hield hij zich bij Bevelanders bezig met de A-jeugd. Hierna ‘deed’ hij één seizoen de B1 van SSV’65 en tevens de club waar hij Henk Schouten leerde kennen.

Bij de Goese club liep het voor De Ridder niet helemaal naar wens en dus kwam het verzoek van Schouten, om als assistent mee naar Duiveland te gaan in 2008, op het juiste moment. ,,Het was bedoeld voor een jaar als stagiaire en zo noemden we het ook. Ik was een broekie maar we wilden kijken of het klikte.” En zo werd hij aanvankelijk ook behandeld. ,,Na drie jaar heb ik wel een stukje status en respect van de jongens gekregen. Bij de eerste trainingen moesten de dopjes opgeruimd worden. ‘Daar hebben we die stagiaire voor’. Drie jaar later hoorde je zulke opmerkingen niet meer.”

De youngster achter Schouten gaf zijn ogen en oren goed de kost tijdens de eerste van drie seizoenen in dienst van Duiveland. ,,Heel veel kijken, luisteren en veel praten”, zegt De Ridder. ,,Later nam ik delen van trainingen over of deed een training helemaal.” Een betere leerschool kon hij niet krijgen want zestiger Schouten heeft veel ervaring opgedaan bij eerste- en hoofdklassers in Zuid-Holland. ,,We hadden een klik en waren een duo. We waren het niet altijd eens met elkaar, maar als je als je altijd ja en amen knikt, ben je geen verlengstuk van elkaar. We hadden duidelijke afspraken en dat liep gewoon goed.”

De samenwerking tussen ‘schout’ en ‘ridder’ had best nog één of twee seizoenen verder kunnen duren. Echter, SKNWK toonde belangstelling voor De Ridder en Schouten had hem in december toevertrouwd dat hij zelfstandig wel een elftal kon runnen. ,,Het is raadzaam dat je op eigen benen staat. Je krijgt een eigen mening. Dat is goed maar dat moet je dan wel in prakrijk brengen”, aldus Schouten richting De Ridder. ,,Ik zat niet op de schopstoel, maar deze kans (SKNWK, red.) diende zich aan.”

Met het afscheid van Duiveland is de band – ook buiten het voetbal zagen ze elkaar – met Schouten niet doorgesneden. ,,Ik heb nog bijna dagelijks contact met Henk”, meldt De Ridder die met zijn leermeester dan verschillende situatie doorspreekt. Het zijn een stukje feedback en goede bedoelde adviezen die de twintiger gebruikt voor de trainingen en wedstrijden van SKNWK.

Nu hij er alleen voor staat, krijgt De Ridder ook te maken die hij bij Duiveland voor kennisgeving aannam. Zo kreeg hij voor het eerste bekerduel met Zeeland Sport (1-5) op het laatste moment twee afmeldingen binnen. Normaal was dat een mededeling van Henk, nu moet ik er zelf achter aan.” Of straks als hij spelers moet vertellen dat ze naar het tweede gaan of op de bank komen te zitten. ,,Die gesprekken mag ik nu zelf voeren. Ik zie daar niet tegen op.”

Evenmin met het feit dat tussen hem en zijn voorganger een heel voetballeven zit. Met speler Carlo van der Maas had De Ridder het voor het oefenduel met DJS zo over Gerard Olijhoek. ,,Met zijn tweeën bereikten we nog niet de leeftijd van mijn illustere voorganger”, lacht De Ridder. ,,Het is anders. Net als Gerard ben ik ook wel aanwezig en coach daar ook in. Je doet wat past bij je en bij de groep. Als spelers willen rekken, ga je gang. Doe waar je je lekker bij voelt. Rek je niet, ook goed.” Dan komt Olijhoek nog éénmaal ter sprake. Voor een training stond hij achter de bosjes en zag dat de spelers een rondo deden. Bij hem mocht je voor de training geen bal aanraken.” De regels van Olijhoek gelden niet meer, het is tijd voor De Ridder(slag).

4 september

Remco v/d Berge scoort 3 keer namens SKNWK 2

Maakte hij in april van dit jaar zijn eerste doelpunt bij de senioren van S.K.N.W.K., na de eerste competitiewedstrijden van dit seizoen is hij de eerste koploper op de topscorerslijst van S.K.N.W.K. We hebben het over Remco v/d Berge. Hij scoorde gisteren maar liefst 3x voor S.K.N.W.K. 2 in het met 6-3 gewonnen duel tegen Kloetinge 4.

Erwin Nelissen scoorde 2x voor het 2e. Hij staat hiermee op een gedeelde 2e plaats op de topscorerslijst. Hij deelt deze postitie met Huib Kik die 2x scoorde voor S.K.N.W.K. 3 in de met 1-6 gewonnen wedstrijd bij s.v. W.I.K. ’57 3.

Robert Padmos, Wilco de Valk en Remco Veenboer scoorden allen 1x voor S.K.N.W.K. 1 (3-2 winst op Chrislandia 1). Koen de Jonge maakte één treffer voor het 2x. Colin Duinhouwer en André Kik, Martijn Kik en Richard v/d Sande scoorden de andere doelpunten voor S.K.N.W.K. 3.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst klik hier.

4 september

Begeleiding C-junioren gelukkig ook geregeld

Afgelopen vrijdag heeft het jeugdbestuur een bijeenkomst belegd met de ouders van de C-junioren. Dit allemaal omdat er tot dan toe nog steeds geen begeleiding was voor de wedstrijddagen.

We zijn blij dat Brenda de Bruine, John Reijnen en Kees-Jan van Nieuwenhuize de leiding willen nemen over de C’s.

Brenda is het aanspreekpunt voor iedereen en zij zorgt ervoor dat alles geregeld wordt. John en Kees-Jan ondersteunen haar door het maken van de opstelling, spelerspassen, wedstrijdformulier, etc, etc.

Petra Flikweert heeft aangeboden om een was- en rijschema te maken.

Namens het jeugdbestuur allen hartelijk dank !!

9 september

Eerste extra training pupillen is succes

Vanmiddag waren er voor de eerste keer extra trainingen voor de F- (F1 en F2), E1 en D-pupillen. Deze trainingen werden verzorgd door Gerard Olijhoek.

Met 20 aanwezigen kunnen we toch wel zeggen dat er animo voor is. Hopelijk weten volgende week nog meer pupilletjes de weg naar ‘Het Springer’ te vinden op vrijdagmiddag.

Foto’s van deze eerste extra trainingen staan elders op de site in Het Fotoboek.

11 september

Robbert Uijl 3 treffers en 1 assist SKNWK 1

Nieuwkomer Robbert Uijl lijkt zijn draai te hebben gevonden bij S.K.N.W.K. Hij kwam over van D.Z.C. ’09 en speelt dit seizoen voor het eerst bij S.K.N.W.K.

Gisteren bij het duel van S.K.N.W.K. 1 in Kerkwerve tegen s.v. W.I.K. ’57 1 was hij de grote man. Hij zette S.K.N.W.K. in de eerste helft 2x op voorsprong (0-1 en 1-2). Daarnaast gaf hij voor de rust ook de assist op Wilco de Valk die de 1-3 liet aantekeken.

Na de thee was het opnieuw Uijl die scoorde en de score zodoende dus opvoerde naar 1-4. Trainer Thomas de Ridder beloonde Robbert Uijl zo’n 10 minuten voor het eind met een publiekswissel.

Met deze drie doelpunten komt Uijl gedeeld op kop van de topscorerslijst van de senioren van S.K.N.W.K. Hopen dat hij nog van veel waarde kan zijn en dat hij het doel van de tegenstander makkelijk blijft vinden.

11 september

Wilco de Valk bereikt grens 200 doelpunten

Op Rudestats werd er deze week al aandacht geschonken. S.K.N.W.K.-speler Wilco de Valk stond op 198 (na)-competitietreffers. Nog 2 en hij zou de grens van 200 hebben bereikt.

Rudestats schreef: “De Valk heeft zijn doelpunten (competitie en nacompetitie) verzameld bij drie verschillende clubs. Hij begon bij SKNWK (in 1990) en lijkt daar ook te gaan eindigen. Tussendoor kwam hij zes seizoenen uit voor Kloetinge en twee voor Hoek. De meeste doelpunten heeft hij nu voor SKNWK gemaakt, namelijk 126. Bij Kloetinge heeft hij er bij 64 gemaakt, bij Hoek ‘slechts’ 8.”

Met 2 treffers in het met 1-6 gewonnen duel van S.K.N.W.K. 1 gisteren tegen s.v. W.I.K. ’57 1 heeft hij dus de magische grens van 200 bereikt. Overigens betekent dit dat hij dus ook al 128x heeft gescoord in een (na)-competitiewedstrijd van S.K.N.W.K. 1.

Een complimentje waard !!


Wilco de Valk heeft zojuist zijn 200e (na)-competitiedoelpunt gescoord. Zijn ploeggenoten komen hem hiermee uiteraard feliciteren

16 september

Prima trainingsopkomst bij lagere seniorenteams

Gisteren werd er zoals gebruikelijk is op donderdagavond door de lagere seniorenteams getraind. Maar liefst 23 personen hadden de weg naar ‘Het Springer’ weten te vinden om onder heerlijke omstandigheden ruim een uur een partijspel te spelen. Uiteindelijk bleef ‘oud’ net iets te sterk voor ‘jong’.

We mogen absoluut niet klagen met de trainingsopkomst bij de lagere senioren. Sinds de start van de voorbereiding zijn er inmiddels al 14 trainingen geweest. Maar liefst 50 verschillende personen hebben van deze 14 één of meerdere trainingen bijgewoond. Een zeer mooi aantal.

Dit aankomende seizoen kan er door alle spelers van S.K.N.W.K. 2, 3 en 4 getraind worden op dinsdag en donderdagavond. Beide avonden is de training van 19:00 uur tot 20:15 uur.

In principe wordt er op de dinsdagavond ‘echt’ getraind. Op donderdagavond wordt de training ingevuld met een partijspel.

23 september

Ploeg minder in reserve 3e klasse (klasse SKNWK 2)

Al weken blijft in de reserve 3e klasse, de klasse van S.K.N.W.K. 2, bij de duels van Krabbendijke 2 de uitslag onbekend. Dit was het geval, omdat Krabbendijke 2 bij deze duels niet kwam opdagen. Inmiddels is Krabbendijke 2 officieel uit de competitie.

Dit betekent dus dat er maar 11 teams meer in deze klasse bivakeren. Krabbendijke is hierdoor de eerste degradant en zodoende degradeert er aan het eind van deze competitie nog slechts één team.

Voor zaterdag 8 oktober a.s. betekent dit voor S.K.N.W.K. 2 overignes een ‘vrije dag’. Dan stond nl. de competitiewedstrijd tegen Krabbendijke gepland.

23 september

S.K.N.W.K. 1 pakt in extremis alsnog de volle buit

De blauw/zwarte brigade van trainer/coach Thomas de Ridder mocht gisterenmiddag aantreden in Poortvliet tegen S.P.S. 1. Na een spannende middag gingen de drie punten ‘gewoon’ mee naar Nieuwerkerk. Robert Padmos zorgde in blessuretijd voor de beslissende treffer, 1-2.

De start was prima van S.K.N.W.K. Middels goede aanvallen werd het doel van de thuisploeg bestookt. Echter tot grote kansen leidde dit nog niet. Aan de andere kant was het oppassen geblazen, want middels enkele prima counters deed ook de jeugdige thuisploeg zeker van zich spreken.

De beste kans voor S.K.N.W.K. was voor aanvoerder Wilco de Valk. Een prima afgemeten corner van Stefan Vermeer kwam bij de 2e paal bij de geheel vrijstaande De Valk. Waarschijnlijk had hij teveel tijd en kon het teveel nadenken. Helaas mikte hij de bal ruim naast, in plaats van in het doel.

Bij een van de counters van de thuisploeg was een zeer onschuldig duel voor de scheidsrechter van dienst aanleiding om de bal tot ieders verbazing op ‘de stip’ te leggen. S.P.S. wist wel raad met dit presentje. Doelman Matthijs Verstrate van S.K.N.W.K. ging nog wel naar de goede hoek, maar de prima genomen strafschop ging via de binnenkant van de paal tegen de touwen, 1-0.

Gelukkig hielp de thuisploeg S.K.N.W.K. daarna terug in het duel. Een verkeerde terugspeelbal werd door Wilco de Valk prima onderschept. Hij omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 1-1.

Overigens eens een keer een ander scenario dan we gewend waren. De voorgaande wedstrijden kwam S.K.N.W.K. namelijk steeds zelf op voorsprong, maar liet de tegenstander dan binnen enkele minuten weer terugkomen. Nu moesten de blauw/zwarten zelf de rug rechten na een achterstand en deden dit dus prima. Ruststand 1-1.

In de rust werd aangegeven dat het baltempo aan Nieuwerkerkse-zijde omhoog moest en dat met name via de zijkanten de aanval moest worden gezocht.

In de 2e helft bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. S.K.N.W.K. had wel een optisch overwicht, maar echte kansen dwong het niet af. S.P.S. kreeg nog een kopkans, maar gelukkig ging deze via een S.K.N.W.K.-verdediger naast het doel.

Tien minuten voor het verstijken van de officiële speeltijd was het voor Thomas de Ridder het sein om te proberen nog iets te forceren. Met Martijn Neele voor Martijn Backx leek het dat S.K.N.W.K. een verdedigende wissel toepaste. Niets was minder waar.

Door de wissel kon door enkele positie-wisselingen Robert Padmos door naar de spitspositie. Toen een paar minuten later ook Oleg Bondarenko in het veld kwam voor de moegestreden Stefan Vermeer ging S.K.N.W.K. opzoek naar een treffer en dus de drie punten.

Het leek Oleg Bondarenko te worden die tot ‘man of the match’ kon worden gekroond. Echter hij werd vastgepakt in de 16-meter. S.K.N.W.K. dacht terecht aan een strafschop, maar de scheidsrechter gaf op advies van de assistent van S.P.S. een vrije trap aan de thuisploeg. Zou hier dan toch het eerste puntverlies worden geleden door S.K.N.W.K.?

In de 2e minuut van de blessuretijd kwam alsnog een beetje gerechtigheid. Oleg Bondarenko snelde opnieuw over de linkerkant langs zijn directe tegenstander. Zijn goede voorzet werd bij de 1e paal door Robert Padmos, die tot dan toe het gehele duel eigenlijk onzichtbaar was, op schitterende wijze tot doelpunt gepromoveerd. Ontlading bij alles en iedereen van S.K.N.W.K., 1-2.

Enkele minuten later blies de scheidsrechter voor het laatst deze wedstrijd en kon ook het vierde duel van deze competitie als winstpartij worden bijgeschreven voor S.K.N.W.K. 1.
Door de overige uitslagen in de 4e klas B staat S.K.N.W.K. nu samen met Kogelvangers 1 aan kop van de ranglijst.

A.s. zaterdag, 1 oktober, volgt de 2e derby van het seizoen voor de Nieuwerkerkers. Op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk is Z.S.C. ’62 1 de tegenstander. Ondanks de vier schamele puntjes tot nu toe van Z.S.C. ’62 terdege een tegenstander waar rekening mee moet worden gehouden. Dit weekend hielden ze namelijk de doelpuntenmachine van De Fendert op 0-0. S.K.N.W.K. is dus gewaarschuwd.

S.K.N.W.K. Matthijs Verstrate, Alex Andeweg, René Verschoor, Martijn Rentier, Léon Pollemans (Timo Verkaart), Sander Uijl, Robbert Uijl, Wilco de Valk, Stefan Vermeer (Oleg Bondarenko), Wilco de Valk, Martijn Backx (Martijn Neele).

25 september

Ook teamfoto S.K.N.W.K.-Mini’s ontvangen

Opnieuw heeft de webredaktie van www.sknwk.nl weer een nieuwe teamfoto voor de website ontvangen. Deze keer van S.K.N.W.K. Mini’s.

Onder het item Teams, elders op deze website, zijn deze foto’s geplaatst. Het is uiteraard de bedoeling dat er van alle teams een foto op deze prachtige site komt. Nu is het voor ons als redaktie niet mogelijk om van alle teams een foto te komen maken.

Dus bij deze een oproep aan iedereen die het maar wil lezen (leiders, trainers, ouders, supporters enz.): Willen jullie zorgen dat er van alle teams een digitale foto wordt gemaakt?

Deze kan dan gemaild worden aan de redaktie: postmaster@sknwk.nl.

S.K.N.W.K. Mini’s

Welke teams volgen?

29 september

Kroonjaar voor trainer Thomas de Ridder

Vandaag, donderdag 29 september 2011, wordt onze trainer/coach Thomas de Ridder al weer 25 jaar !! We feliciteren hem uiteraard met dit heuglijke feit.

Straks wordt onder het genot van een biertje en een broodje hamburger uiteraard even stil gestaan bij dit kroonjaar !!

30 september

Eerste selektie bakt hamburgers bij S.K.N.W.K.

De laatste donderdag van de maand moeten enkele spelers van de eerste selektie zorgen voor eten in de kantine na afloop van de training. Gisteren werden er broodjes hamburger geserveerd.

Het was opnieuw een zeer geslaagde avond en erg lekker. Benieuwd wat we volgende maand kunnen bestellen….?

Bekijk de foto’s van gisterenavond elders op de site in Het Fotoboek.