Jaaroverzicht 2011 S.K.N.W.K. (oktober)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag oktober.

2 oktober

S.K.N.W.K. 1 terechte winnaar van beladen derby

Voor S.K.N.W.K. 1 stond gisteren al weer de 5e competitiewedstrijd in de 4e klasse B op het programma. Op het prachtige hoofdveld op sportpark ‘Het Springer’ was het niet zo maar een wedstrijd. Z.S.C. ’62 1 uit Scharendijke was namelijk de tegenstander. Een heuse derby dus.

De eerste goede kans was voor de gasten. Na zo’n 6 minuten kregen ze een goede kopkans, maar gelukkig voor alles wat S.K.N.W.K. was ging de bal over het doel. Aan de andere kant een prima mogelijkheid middels een schot van Sander Uijl van S.K.N.W.K. Via een been van een Z.S.C.-verdediger kregen de blauw/zwarten de eerste corner, die overigens niet gevaarlijk werd.

Na ruim een kwartier spelen de eerste echte waarschuwing van de thuisploeg. Wilco de Valk stond volledig vrij voor het doel, maar de pass van Martijn Backx kon ternauwernood tot hoekschop worden verdedigd.

In de 20e minuut moet trainer/coach van S.K.N.W.K. Thomas de Ridder al voor de eerste keer wisselen. Stefan Vermeer moest het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger is Robbert Uijl.

Nadat spits Smalheer namens Z.S.C. ’62 de buitenkant van het S.K.N.W.K.-doel raakt, is het S.K.N.W.K. dat de score opent. Wie anders dan aanvoerder Wilco de Valk maakt middels een goede loopactie de 1-0 na een zeer goede assist van Martijn Backx.

Zeven minuten later kan sportpark ‘Het Springer’ weer juichen. Nu is het precies andersom. Wilco de Valk verzorgt deze keer de assist en spits Martijn Backx rondt de bal prima af, 2-0.

En nog is het niet genoeg voor de blauw/zwarten. Net voor het verstrijken van de eerste helft is het opnieuw De Valk die scoort. Nu met het hoofd. Oleg Bondarenko geeft schitterend voor en Wilco kopt onhoudbaar de bal achter de Z.S.C.-goalie, 3-0. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft gaat S.K.N.W.K. snel op zoek naar de 4-0, want dat zou immers betekenen dat de wedstrijd echt in het slot zit (al zou dat bij 3-0 eigenlijk ook al het geval moeten zijn).

Met name Wilco de Valk krijgt een paar uitgelezen mogelijkheden om de score op te voeren. Helaas doet hij niet wat hij in de 1e helft al wel 2x deed, namelijk scoren. Ook Martijn Backx is dichtbij zijn 2e treffers maar weet ook niet nogmaals het net te raken.

Z.S.C. gaat het dan over een andere boeg gooien. Zij gaan fysiek de strijd aan met de blauw/zwarten. De warrig leidende scheidsrechter laat dan veel te veel toe van Z.S.C. ’62. Twee spelers van Z.S.C. moeten zelfs het veld nog eventjes verlaten om hun sieraden af te doen. Ook een drinkpauze zorgt ervoor dat bij de S.K.N.W.K.-ers de structuur van het eerste uur van het duel een beetje weg is.

Nadat Oleg Bondarenko zijn schot nog ziet stranden op de vuisten van de Z.S.C.-keeper valt dan toch een treffer uit het niets voor de gasten. De allereerste corner van Z.S.C. (S.K.N.W.K. kreeg er dit duel 8) wordt eerst nog afgeslagen. De bal wordt opnieuw ingebracht. Invaller Kevin van ’t Veer beroert de bal met zijn hand, maar mag toch doorgaan. Voor hem een simpel kunstje om de 3-1 tegen de touwen de werken. Protesten van de S.K.N.W.K.-verdediging hebben geen nut meer, want de treffer wordt goedgekeurd.

Noodgedwongen moet S.K.N.W.K. dan de moegestreden Léon Pollemans wisselen. Enkele minuten later raakt de prima spelende verdediger René Verschoor geblesseerd na opnieuw een onnodige overtreding van de gasten. Hij verlaat geblesseerd het veld. Zijn broertje Marcel Verschoor is zijn vervangen.

Door deze wissels is S.K.N.W.K. genoodzaakt enkele positiewisselingen door te voeren. Wilco de Valk wordt laatste man en Sander Uijl (die ook een bere sterke wedstrijd speelde) wordt de linksback. Hierdoor raakt S.K.N.W.K. de grip op het middenveld volledig kwijt. Ze komen er dan eigenlijk niet meer uit en komen dus onder druk van Z.S.C. ’62 te staan.

Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wordt het dan ook nog eens 3-2. Spanning dus in de slotfase.

Een schandalige overtreding op Oleg Bondarenko wordt dan ‘beloond’ met een scheidsrechtersbal. Ook Sander Uijl moet nog een keer hoog springen voor een gestrekt been. Iedereen denkt dan overigens dat de wedstrijd op het einde loopt, maar niets is minder waar.

Het blijkt dat de leidsman van deze middag bij elke ingooi, corner, achterbal zijn klokje stil heeft gezet. Dit opgetelt bij de blessurebehandelingen, wissels en drinkpauze zorgt er voor dat er maar liefst 16 minuten (!!) wordt bijgeteld in de 2e helft.

Bijna krijgen de blauw/zwarten het deksel nog op de neus. Twee onfortuinlijke handsballen hadden zo maar kunnen leiden tot een strafschop. Gelukkig worden deze niet gegeven en dat zou toch echt teveel van het goede zijn geweest voor de rood/witten.

Robbert Uijl is namens S.K.N.W.K. dan nog dichtbij de bevrijdende 4-2. Helaas wordt dit slechts een corner. Vlak hierna is er dan eindelijk het verlossende eindsignaal.

Al met al een zeer terechte overwinning van S.K.N.W.K. Hiermee blijven ze dus op de maximale score (15 uit 5) en staan dus nog steeds op een gedeelde eerste plaats (met Kogelvangers dat overigens een aanzienlijk beter doelsaldo heeft).

A.s. zaterdag treden ze in Sint Maartensdijk aan tegen de andere blauw/zwarten uit de 4e klas B. Hopelijk vallen de blessuregevallen mee, want het blijkt dat S.K.N.W.K. 1 echt iedereen hard nodig heeft om tot een goed resultaat te komen.

S.K.N.W.K.: Matthijs Verstrate, Alex Andeweg, René Verschoor (Marcel Verschoor), Martijn Rentier, Léon Pollemans (Léon Goedegebure), Sander Uijl, Oleg Bondarenko, Stefan Vermeer (Robbert Uijl), Robbert Padmos, Wilco de Valk, Martijn Backx.

9 oktober

Nieuwe trainingspakken voor S.K.N.W.K. 4

De spelers van S.K.N.W.K. 4 hebben gisteren voorafgaand aan het duel tegen Serooskerke 6 nieuwe trainingspakken ontvangen. Uiteraard werd er een ‘kiekje’ gemaakt. De nieuwe pakken hebben de spelers van het vierde geen windeieren gelegd. Uiteindelijk werd het duel met maar liefst 5-3 gewonnen.

Sponsor van de nieuwe trainingspakken is De Hypotheek Shop (Zierikzee, Goes, Middelburg). Uiteraard worden zij bedankt voor dit gulle gebaar.

9 oktober

Nieuwkomers S.K.N.W.K. 1 voelen zich prima thuis

Met ingang van dit seizoen zijn er bij S.K.N.W.K. 1 wat nieuwe gezichten te bewonderen. Uiteraard te beginnen met een nieuwe trainer/coach. De inmiddels 25 jarige Thomas de Ridder zwaait dit seizoen voor het eerste de scepter van een eerste elftal. Na jeugdtrainer bij diverse clubs was hij de afgelopen drie seizoenen assistent bij Duiveland.


Thomas de Ridder

Sinds dit seizoen dus zelf verantwoordelijk voor een eerste selektie. En het blijkt een goede match tussen Thomas en S.K.N.W.K. Hij voelt zich prima op z’n gemak en het respect is wederzijds. De resultaten spreken uiteraard voor zich en we hopen dat we nu weer eens een trainer/coach hebben voor meerdere seizoenen, zodat er op dat vlak bij de blauw/zwarten weer eens wat rust ontstaat.


Alex Andeweg

Binnen de lijnen ook wat nieuwe spelers. Alex Andeweg kwam nu wel (nadat hij al meerdere keren had aangegeven naar S.K.N.W.K. te komen). Hiervoor speelde hij bij Bruse Boys en Duiveland. Hij heeft inmiddels een basisplaats in S.K.N.W.K. 1 in het centrum van de verdediging en doet dit prima.


Robbert Uijl

Een andere nieuweling is Robbert Uijl Hij kwam over van D.Z.C. ’09 en kan zo samen spelen met zijn broer Sander (die al meerdere jaren voor S.K.N.W.K. speelt). Ook Robbert voelt zich prima bij de Nieuwerkerkers. Namens S.K.N.W.K. 1 heeft hij overigens al 4x weten te scoren deze competitie.


Matthijs Verstrate

Tot slot nog Matthijs Verstrate. Deze jeugdige doelman is overgekomen van de jeugd van Bruse Boys. In het verleden was hij al actief bij S.K.N.W.K., maar de afgelopen seizoenen keepte hij in het paars/wit. Nu dus weer terug bij S.K.N.W.K. en hij heeft de plaats weten te bemachtigen onder de lat bij S.K.N.W.K. 1.


Christian van Vossen

Naast deze spelers kwam ook Christian van Vossen weer terug. Hij speelde de afgelopen twee seizoenen bij S.N.S. en keerde terug op het oude nest. Overigens heeft hij hiervan nog weinig plezier gehad wegens blessures. Op dit moment is hij herstellende van een hamstringblessure.

Al met al kunnen we stellen dat S.K.N.W.K. 1 goed heeft ‘ingekocht’ in de afgelopen transferperiode. Aan het eind van het seizoen zullen we weten of de investeringen zich uit hebben betaald……..

12 oktober

Vier duels schorsing voor Oleg Bondarenko

S.K.N.W.K. 1 speler Oleg Bondarenko heeft naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen zaterdag in het competitieduel met Smerdiek 1 een schorsing gekregen van vier duels.

16 oktober

SKNWK wint eerste periodetitel in vierde klasse B

OOST-SOUBURG – SKNWK uit Nieuwerkerk heeft dankzij de 2-0 zege op Halsteren zaterdag de eerste periodetitel behaald in de 4e klasse B.

SKNWK won tot nu toe iedere wedstrijd. De ploeg van trainer Thomas de Ridder heeft daardoor een gat van vijf punten geslagen met de nummer twee Kogelvangers uit Willemstad. Die voorsprong kan één wedstrijd voor het einde van de eerste periode niet meer in gevaar komen.

Dinteloord in de 2e klasse E en The Gunners uit Breda in de 3e klasse B zijn de andere ploegen die na de zevende speelronde een periodetitel hebben bemachtigd.

24 oktober

1e dag ZLM Voetbal 2-daagse JVOZ zit er al weer op

Onder prima weersomstandigheden werd vandaag op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk de eerste dag afgewerkt van de ZLM Voetbal 2-daagse die J.V.O.Z. organiseert. Dit is al weer de 5e keer dat dit bij S.K.N.W.K. wordt gehouden. Traditiegetrouw in de herfstvakantie.

Ook morgen, dinsdag 25 oktober 2011, vanaf 10:00 uur zullen 78 spelertjes bezig zijn met de mooiste sport die er is: voetbal. Samen met de trainers, begeleiders en andere vrijwilligers gaan de aanwezige voetballertjes er voor zorgen dat deze dag net zo leuk (of misschien nog wel leuker) wordt als vandaag.

De foto’s van vandaag zijn terug te zien elders op deze site in Het Fotoboek.

25 oktober

Z.L.M. Voetbal 2-daagse J.V.O.Z. was erg leuk !

Vandaag was de 2e en tevens laatste dag van de Z.L.M. voetbal 2-daagse van J.V.O.Z. die inmiddels al weer voor de 5e keer in de herfsvakantie bij S.K.N.W.K. werd georganiseerd. Ook deze 5e editie gaat weer de boeken in als zeer geslaagd.

Bij de 78 aanwezige spelertjes stond de afgelopen twee dagen alles in het teken van voetbal!! Gisteren waren de weergoden ons iets beter gezind, maar dat mocht ook vandaag zeker de pret niet drukken. De hele dag was er fun&voetbal.

Vanmiddag aan het eind van dit evenement was er nog de finale van het penaltyschieten. De ‘pingels’ werden genomen op de keeper van S.K.N.W.K. 1, Matthijs Verstrate.

Tot slot was er uiteraard nog de prijsuitreiking. Voor de winnaars bij het penalty Schieten was er een penaltybokaaltje. Alle deelnemertjes mochten uiteraard hun tenue houden. Verder kregen ze een voetbal, een diploma en een mooie aktiefoto. Namens S.K.N.W.K. was er nog een mok met heerlijke snoepjes erin.

Dank aan iedereen die mee heeft geholpen aan dit fantastische kamp!

Bekijk foto’s van deze voetbal 2-daagse elders op deze site in Het Fotoboek.

30 oktober

S.K.N.W.K. 1: You’ll never WOK alone

Gisteren heeft het overgrote gedeelte van S.K.N.W.K. 1 een etentje gehad bij De Wok van Zeeland. Nadat eerst Brouwerhaven 1 met grote cijfers aan de kant was gezet (0-9) togen de manschappen van trainer/coach Thomas de Ridder naar ‘Het Springer’ voor de derde helft. In eerste instantie in de kantine van S.K.N.W.K.

Maar deze keer werd zelfs de derde helft verlengd, want rond het klokje van 20:00 uur stond ook nog een etentje gepland bij De Wok van Zeeland. Dit was een klein beetje om de overwinning van de 1e periode te vieren.

Het werd een gezellig avondje die tot in de late uurtjes duurde.

Uiteraard deze week weer gewoon ‘de focus’ op voetballen, want a.s. zaterdag wacht een zware klus voor de blauw/zwarten als de nummer 3 van de ranglijst, De Fendert 1, op bezoek komt.