Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2011 (december)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag december.

5 december

Ook dit jaar was sinterklaas SKNWK niet vergeten

Afgelopen vrijdagavond, 2 december, was er voor de allerkleinsten onder de S.K.N.W.K.-familie (de Mini’s en F-pupillen) weer het sinterklaasfeest.

Uiteraard bracht ook Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten nog een bezoekje aan de kantine van S.K.N.W.K.

Dank gaat uit naar Sinterklaas en z’n pieten en uiteraard de evenementecommissie en alle overige vrijwilligers.

Sinterklaas heeft nu al beloofd dat hij ook volgend jaar weer een bezoekje zal brengen aan S.K.N.W.K.

Bekijk meer foto’s van dit Sinterklaasfeest in het Fotoboek (onder Multimedia).

9 december

Gezellig kampioensfeestje S.K.N.W.K. D1

Vanavond organiseerde de begeleiding van S.K.N.W.K. D1 een heus kampioensfeestje voor de D-pupillen. Dit naar aanleiding van het kampioenschap welke S.K.N.W.K. D1 een aantal weken gelden al behaalde.

Omstreeks half zes vanavond werd verzameld en konden de pupillen genieten van frietjes met een frikandel of kroket. Als toetje was er ijs.

Daarna was er nog een gezellig avondje met o.a. een quiz. Er is ontzettend veel gelachen.

Bekijk de overige foto’s van dit feestje elders op de site in Het Fotoboek.

10 december

Terug van weggeweest: ’t Eêste tuus

Voor het laatst was er tijdens het seizoen 2004-2005 een programmaboekje te bewonderen bij de thuisduels van S.K.N.W.K. 1. Dit altijd onder de naam: ’t Eêste tuus.

Met ingang van vandaag, zaterdag 10 december 2011, is het de bedoeling dat bij er elke thuiswedstrijd van S.K.N.W.K. weer een programmaboekje zal verschijnen. Te beginnen dus bij de derby S.K.N.W.K. 1 – s.v. W.I.K. ’57 1.

Dus met ingang van heden terug van weggeweest: ’t Eêste tuus.

11 december

S.K.N.W.K. 1 is ‘Herbstmeister’

S.K.N.W.K. 1 heeft zich na de overwinning gisteren op s.v. W.I.K. ’57 1 (5-0) mogen kronen tot ‘Herbstmeister’. Echter er zijn nog negen duels te gaan na de winterstop, dus ze zijn er nog zeker niet.

Van een wedstrijd is gisteren eigenlijk nooit sprake geweest. Al moet gezegd dat W.I.K. zich kranig weerde. Al na één minuut kwamen de blauw/zwarten op voorsprong. Een voorzet van links door Stefan Vermeer leek een prooi voor de doelman van s.v. W.I.K. ’57. Echter deze liet de bal los en Wilco de Valk was er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekeken.

Ook bij de 2-0 had de thuisploeg ‘de hulp’ van ‘een Wikker’ nodig. Nu werd een voorzet van links door een eigen speler heel ongelukkig over zijn eigen doellijn geduwd. Voor de rust viel er nog een keer te juichen namens S.K.N.W.K. Het was opnieuw Wilco de Valk die nu een voorzet van rechts binnen kopte, 3-0.

In de tweede helft krijgt S.K.N.W.K. een penalty na een duwfout op Stefan Vermeer. Deze wordt door Alex Andeweg snoeihard binnen geschoten, 4-0.

Het slotakkoord is voor Stefan Vermeer. Hij tikt een voorzet van Martijn Neele binnen en zorgt voor de 5-0 eindstand.

S.K.N.W.K. kreeg mogelijkheden genoeg om de score op te voeren, maar het bleef ‘slechts’ bij 5-0.

Zodoende dus nog steeds op de eerste plaats en dus ”Herbstmeister’. Overigens met De Fendert op de hielen, want ook zij blijven winnen en staan op slechts twee puntjes van koploper S.K.N.W.K.

De dag werd nog veel leuker toen later bekend werd dat trainer/coach Thomas de Ridder besloten heeft om in overleg met S.K.N.W.K. zijn contract met een jaar te verlengen. Ee prima dag om de winterstop in te gaan.

Er volgen nog een paar trainingen deze maand en een gourmetavondje. Na de feestdagen is de Charlie Cup. Daarna focussen op de 2e seizoenshelft met een trainingskamp, trainingen en oefenwedstrijden. Zaterdag 4 februari 2012 wordt de competitie hervat met een uitduel tegen Vrederust.

11 december

Thomas de Ridder ook volgend jaar trainer/coach

Gisteren na het duel van S.K.N.W.K. 1 – s.v. W.I.K. ’57 1 is bekend geworden dat Thomas de Ridder ook volgend seizoen trainer/coach is van S.K.N.W.K.

Sinds dit seizoen is hij eindverandwoordelijke voor de eerste selektie van de blauw/zwarten. Overigens staat de jeugdige trainer/coach voor het eerst op eigen benen. Hiervoor was hij assistent bij Henk Schouten bij s.v. Duiveland 1 en trainde hij jeugdteams. Nu dus voor het eerst een eerste selektie.

De samenwerking tussen Thomas en S.K.N.W.K. bevalt prima en daarom hebben beide partijen besloten er een jaar aan vast te plakken. Beide partijen zijn hier overigens zeer mee content mee.

We feliciteren Thomas nogmaals met zijn contractverlenging.

18 december

De Valk en Voorbeijtel samen topscorer winterstop

Door de afgelastingen van de wedstrijden van S.K.N.W.K. 2, 3 en 4 (S.K.N.W.K. 1 was vrij) is er geen verandering meer gekomen in de topscorerslijst bij de senioren van S.K.N.W.K.

Dit betekent dat we winterstop ingaan met twee leiders. Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 1) en Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) hebben deze competitie beiden 16x gescoord.

Zij worden op de voet gevolgd door Robert Padmos. Hij maakte er inmiddels al 14.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst klik hier.

19 december

Indeling Charlie Cup 2011

Op zaterdag 7 januari 2012 wordt in sporthal Onderdak te Zierikzee weer het Onderling Zaalvoetbal toernooi van S.K.N.W.K. – Charlie Cup 2011 – gespeeld. Vanaf 13:00 uur strijden 7 teams om de felbegeerde titel.

Vanwege het komende EK in Polen en Oekraïne (juni 2012) zijn de teamnamen deze keer afkomstig uit de voetbalcompetities van beide landen.

Klik hieronder voor alle informatie omtrent dit evenement.

Charlie Cup 2011 teamindeling.pdf

Charlie Cup 2011 wedstrijdschema+reglement (7 teams).pdf

Charlie Cup 2011 Klassement.pdf

Mocht je naam er onverhoopt niet bijstaan, of je bent toch verhinderd of je hebt andere vragen of opmerkingen, mail naar de organisatie jmneele@zeelandnet.nl.

21 december

Gezellig gourmetavondje S.K.N.W.K. 1

De eerste selektie heeft gisteren dan echt het voetbaljaar 2011 afgesloten. Niet met een training of wedstrijd, maar met een gezellig gourmetavondje.

Deze keer niet de laatste donderdag van de maand, maar toch hadden twee spelers weer ‘de opdracht’ om voor eten te zorgen voor de complete selektie. Martijn Rentier en Robbert Uijl hebben dus dit gourmetavondje verzorgd en het moet gezegd: prima !!

Omstreeks 18:30 uur verzamelde selektie in de kantine. Een aantal waren toen al volop bezig met de voorbereidingen. Zo rond het klokje van 19:00 uur kon het sein ‘Aanvalluuuh’ worden gegeven.

Het was echt lekker en gezellig. Dank aan de organisatie en aan de C1000 (voor de korting die we hebben gekregen).

Bekijk de foto’s van dit etentje elders op de site in Het Fotoboek.

26 december

Trainingsopkomst lagere senioren tot winterstop

Hieronder een overzicht van de trainingsopkomst van de lagere seniorenteams tot aan de winterstop. Dit zijn de trainingen van de voorbereiding en de dinsdag en donderdagavonden.

In totaal zijn er 30 trainingen gehouden. In totaal hebben maar liefst 62 (!!) verschillende spelers deze training bezocht. Helaas is sinds de laatste weken de dinsdagavondtrainingen vervallen i.v.m. de weinige animo hiervoor.

Hieronder het complete overzicht:

26 december

25e editie Onderling Zaalvoetbal Toernooi

Volgende week zaterdag, 7 januari 2012, wordt traditiegetrouw bij S.K.N.W.K. het Onderling Zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Al sinds jaar en dag ‘Charlie Cup’ genaamd. Bij het napluizen van de historie van dit toernooi, blijkt dat we een jubileumeditie hebben. Het wordt deze keer namelijk al weer de 25e editie !!

Uit ons voormalig clubblad ‘De Voorzet’ blijkt dat op 2 januari 1988 de allereerste editie werd gespeeld. Dit eerste toernooi werd nog gewoon als onderling S.K.N.W.K. zaalvoetbaltoernooi gehouden. De 2e editie werd gesponsord door café-cafetaria ‘De Fijnproever’ uit Nieuwerkerk. Vandaar ook de naamswijziging in ‘De Fijnproever Cup’.

Hieronder het artikel uit ‘De Voorzet’ van december 1987 (13e jaargang, nummer 7):

2 januari 1988 – Zaalvoetbaltoernooi voor alle nog aktieve senioren van S.K.N.W.K.

Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar wordt er een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd voor alle senioren van S.K.N.W.K. Dit toernooi wordt gespeeld in de sportzaal te Oosterland en de aanvang is 08:30 uur. Het einde staat gepland op 15:00 uur, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt in de kantine van S.K.N.W.K. tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Inmiddels zijn alle senioren benaderd door aanvoerders en trainer, die de opgaven doorgeven aan de organisatie, welke dan een indeling gaat verzorgen. Getracht wordt om elk team (4 à 5 personen) qua sterkte gelijke tred te laten houden. Gedacht wordt aan een deelname interesse van ca. 40 aktieve leden die een nog nader samen te stellen kompetitie afwerken.

Per team dient er van te voren een aanvoerder te worden aangewezen, die dan in nauwe samenwerking met de organisatie deze dag tot een leuk einde kunnen brengen.

Tevens is er een keuken cq kantine aanwezig waar broodjes en drankjes zoals koffie, limonade, enz. te verkrijgen zijn. Daar er tussen de wedstrijden door nogal wat ‘rusttijd’ zit, is het aan te raden om zelf te zorgen voor speelkaarten e.d.

De wedstrijden staan onder leiding van Jaap de Bruine en Cees Dalebout. Tevens wordt er gerekend (en verwacht) op ieder zijn positieve inbreng, zodat het nieuwe jaar voor S.K.N.W.K. goed kan beginnen.

Voor de organisatie hebben zich reeds aangemeld: Laurens Kik, Huib de Valk, Aart Koster, Harald Kesteloo, Cees Dalebout en Paul Schiettekatte. De bedoeling is om de organisatie uit te breiden tot 10 personen.

Als hulp in de kantine hebben zich reeds aangemeld Bertus Dalebout en onder voorbehoud Nicole Schiettekatte en Linda Koster. Er kunnen zich nog kandidaten aanmelden

De organisatie.

Zoals gezegd werd tijdens de 2e editie de naam gekoppeld aan de sponsor, café-cafetaria ‘De Fijnproever’ uit Nieuwerkerk. Vandaar ‘De Fijnproever Cup’.

Op www.krantenbankzeeland.nl vonden we nog een krantenartikel uit de Zierikzeesche Nieuwsbode over het Onderling Zaalvoetbaltoernooi. Deze keer van de 2e editie in 1988 (en dus de eerste editie als Fijnproever Cup).

Klik hier voor een grotere versie van het krantenartikel.

In het begin werd het toernooi gespeeld in de zaal in Oosterland. Nadat tijdens de 4e editie Cees v/d Meer ongelukkig ten val kwam en zijn knie-schijf brak tegen de muur is besloten om te gaan spelen in ‘Onderdak’ te Zierikzee. Iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds gebeurt.

Nadat ‘De Fijnproever’ werd overgenomen door Henk & Anita en de naam van ‘de kroeg’ veranderde in café-cafetaria Charlie, werd ook de naam gewijzigd van het zaalvoetbaltoernooi in ‘Charlie Cup’. Onder deze naam wordt nu nog steeds elk jaar weer gestreden om deze felbegeerde cup (inmiddels is Charlie al 5 jaar in handen van Michael en Karin v/d Ban).

Elk jaar weer kijken de seniorenleden en eventueel A-junioren uit naar dit toernooi. Nu dus al weer voor de 25e keer !!

Hieronder nog de foto’s van de winnaars van de laatste zeven edities (met de meest uiteenlopende teamnamen):


Bolsward


Ajax Capetown


FC Kik


La Squadra Azzurra


Sinke Komejan


P.S.V.


Kansas City Wizards

29 december

Eerste aanmeldingen ‘Het Springer Open’ al binnen

Op vrijdag 27 januari 2012 wordt bij S.K.N.W.K. al weer voor de 10e keer een heus darttoernooi gehouden, Het Springer Open 2012.

Net als de laatste jaren het geval is, is ook dit jaar gekozen voor een koppeltoernooi. Het is dus de bedoeling dat je inschrijft als duo. Verzin gelijk een originele naam!! Aanvang van het toernooi zal zijn om 19:30 uur.

Inschrijven kan op de intekenlijst op het mededelingenbord in de kantine. De kosten bedragen € 10,- per koppel. Inschrijven kan t/m zaterdag 21 januari 2012. Eventueel kun je je ook alvast aanmelden via de email. De eerste aanmeldingen zijn al weer binnen bij de organisatie.

Dit darttoernooi is alleen voor leden van S.K.N.W.K.!!

Aanmelden, vragen of opmerkingen, mail naar de organisatiejmneele@zeelandnet.nl.

Springer_Open_2012.pdf