Name game (1): Beroepsvoetbal in Zeeland

Wie zegt dat beroepsvoetbal in Zeeland niet mogelijk is? Onzin. Tenminste, in de variant van RudeStats. Bij het bijwerken van de topscorerslijst aller tijden kwam ik zoveel achternamen tegen met een beroep, dat er gewoonweg een Zeeuwse beroepselftal gemaakt moest worden. Van die Name Game maken we meteen maar een rubriek.

Het idee is mede geboren door collega Willem Staat, die sinds enige tijd het weblog Monikkenwerk beheert. Van hem heb ik het boekje Naam & Faam te leen en dat is té leuk om er niks mee te doen. Een paar voorbeelden: Mevrouw Carrière van de afdeling personeelszaken NS, prof. Dr. I.S. Oen, meneer Koudijs van de Nederlandse Schaatsbond en mevrouw Kreukniet, wasvrouw van Feyenoord.

Natuurlijk hebben namen niet zoveel met statistieken te maken, maar ter versnippering ga ik de komende tijd toch wat Zeeuwse thema-teams bedenken. En vandaag in de eerste aflevering herintroduceren we het beroepsvoetbal in Zeeland. Helaas voor Paul Schipper betreft het een team van spelers die dit seizoen in een Zeeuwse eerste selectie zitten.

Voor de volledigheid: op de keeper en trainer na maak ik geen onderscheid tussen aanvallers, middenvelders en verdedigers.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/