Laatste fase invoering Digitaal Wedstrijdformulier

De vierde en laatste fase van de invoering van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) heeft betrekking op alle overige elftallen mannen/vrouwen in categorie A bij de senioren, junioren en pupillen, die het DWF nog niet gebruiken. Door de grote omvang van het aantal nieuwe deelnemende elftallen, ruim 4.300, zal de invoering in 2 delen plaatsvinden.

► 11 en 12 februari 2012: alle reserve-seniorenelftallen, mannen en vrouwen, met uitzondering van district Zuid 2
► 3 en 4 maart 2012: alle overige junioren- en D-pupillenelftallen, en in Zuid 2 ALLE senioren-, vrouwen-, junioren- en pupillenelftallen uitkomend in categorie A.

Ook veel kaderleden van clubs met nieuwe deelnemende elftallen krijgen te maken met het DWF. Deze kaderleden worden de komende weken bij de eigen vereniging – grotendeels door andere clubmensen die er al ervaring mee hebben, geïnstrueerd.

Verenigingen die niet in de gelegenheid zijn om zelf de instructies te verzorgen, kunnen maximaal 2 personen opgeven voor een door de KNVB te organiseren instructiebijeenkomst. Informatie hierover kan worden opgevraagd bij het district waartoe de vereniging behoort.

De KNVB heeft voor de invoering van het DWF in Fase 1 een promo van ongeveer 6 minuten gemaakt. Doordat tussen Fase 1 en Fase 4 diverse functionele verbeteringen zijn doorgevoerd, bestaat de mogelijkheid dat niet alle getoonde processen nog net zo verlopen als op de promo worden getoond. Vast staat dat deze promo een goed en globaal beeld geeft over hoe de werkzaamheden van het DWF in de praktijk verlopen.