S.K.N.W.K. 1 gooit strijd in 4B weer volledig open

Na de prachtige herstart vorige week (0-7) tegen Vrederust en de verliespartij van naaste concurrent De Fendert leek het allemaal zo mooi voor de blauw/zwarten. Met de derby tegen Z.S.C. ’62 op het programma en ook nog het duel Smerdiek – De Fendert had het zelfs nog mooier kunnen worden dit weekend. Had ja, helaas. S.K.N.W.K. vergat zelf het duel in Scharendijke te winnen en zag De Fendert (1-4 winst bij Smerdiek 1) weer gewoon naderen tot op twee punten.

Je weet dat een derby altijd een duel op zich is. Toch was S.K.N.W.K. op het overigens dramatische veld in Scharendijke de bovenliggende partij. Een kopbal van Carlo v/d Maas kon ternauwernood worden overgetikt. Even later zelfs een vrije kans voor deze dezelfde Van der Maas. Alleen voor de keeper strandde zijn schot in de handen van de goallie.

Ook een kans voor topscorer Wilco de Valk van S.K.N.W.K. Hij schiet van te ver, terwijl hij misschien beter door had kunnen lopen richting het doel.

Als S.K.N.W.K. de kansjes dan niet benut, kruipt ook de thuisploeg uit haar schulp. Eerst nog een bal via de lat en later een prachtige volley van ruim buiten de 16 die door doelman Matthijs Verstrate van S.K.N.W.K. overigens goed geparreerd wordt. Zodoende gaan beide ploegen met de brilstand om de thee.

In het tweede bedrijf gaat de koploper dan op zoek naar een treffer en uiteraard die drie punten. Toch komen ze bedrogen uit.

Een prachtige aanval over links komt via Wilco de Valk bij Carlo v/d Maas. Voor de voeten van Carlo stuit de bal echter net op waardoor zijn bal niet in, maar ruim over het doel (en zelfs over de ballenvanger) verdwijnt.

Uit een van de spaarzame counters van Z.S.C. ’62 is het dan uiteindelijk topscorer Robin Provoost die de score opend. Een diepe bal wordt door de S.K.N.W.K.-verdediging gemist en ook de uitgelopen doelman Verstrate kan geen redding meer brengen. De bal rolt langzaam over de doellijn, 1-0.

Dan moet S.K.N.W.K. risico gaan nemen om ten minste de gelijkmaker binnen te schieten. Echter ze spelen niet als koploperwaardig, teveel mensen spelen onder hun nivo. En dan gaan ze veel te snel de lange bal hanteren. Dit is uiteraard ‘kat in het bakkie’ voor de thuisploeg.

De 2-0 is dan zelfs dichterbij dan de 1-1. Bijna valt de 2-0 ook, maar een vrije trap van de gastheren verdwijnt via de binnenkant van de paal weer netjes terug het veld in.

Met een aanvaller voor een verdediger de laatste tien minuten alles op alles spelen, maar de doelman van Z.S.C. ’62 houdt zijn doel keurig schoon. Zodoende blijft het 1-0 en kan S.K.N.W.K. met de staart tussen de benen afdruipen naar de kleedkamers.

Bij Z.S.C. ’62 lijkt het of ze kampioen zijn geworden. Misschien een beetje revanche gevoel, want ze voelden zich in de heenwedstrijd toch te kort gedaan.

S.K.N.W.K. staat dus gewoon weer met beide beentjes op de grond. Volgende week wacht opnieuw een lastig duel. Dan is Smerdiek 1 de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.