DZC’09 neemt hetzelfde besluit als WIK’57

Weer verdwijnt een standaardelftal op Schouwen-Duiveland naar de reserveklasse. Het is in dit geval DZC’09. Dat liet Norman Dijst, coördinator en secretaris van de jeugd van DZC’09, maandag aan WereldRegio weten. De fusieclub, drie jaar geleden ontstaan uit de voetbalclubs uit Dreischor en Zonnemaire, heeft afgelopen weekeinde besloten in het seizoen 2012/2013 bij de reserves te gaan voetballen. Een reden was dat drie spelers van de huidige selectie het elftal aan het einde van dit seizoen verlaten. Daarmee komt het aantal voetballers op elf. Dat is logischerwijs te weinig om een seizoen mee uit te zingen. Ook de grote nederlagen zo en nu en dan dragen niet bij aan het spelplezier binnen de eerste selectie.

De overstap van standaard- naar reserveklasse komt niet helemaal als een verrassing. Begin januari verklaarde dezelfde Dijst in WereldRegio: ,,Wanneer er geen nieuwe spelers bij komen, houdt het een eind op in de standaardklasse. We willen niet nog zo’n seizoen meemaken. Als er geen nieuwe mensen bij komen, zullen we naar de reserveklasse moeten gaan of iets met Ouwerkerk doen”.

Twee maanden later is het dus reserveklasse geworden en hiermee volgt DZC’09 het eveneens verstandige besluit van WIK’57 dat in december 2011 besloot na de zomer naar de reserves te gaan. Realisme was er al eerder bij Ouwerkerk dat dit seizoen bij de reserves uitkomt. De bespeler van sportpark ‘t Eultje heeft er het speelplezier weer helemaal teruggevonden.