Sponsor v/d Maand: Schiettekatte Interim & Advies

Met ingang van oktober 2010 hebben we een de rubriek “Sponsor van de maand” op deze website gelanceerd.

We zijn van mening dat nog beter in beeld moet komen wie onze sponsors zijn en wat de sponsors van S.K.N.W.K. voor hun leden, ouders van jeugdleden, supporters, donateurs en (overige) bezoekers van deze website zouden kunnen betekenen.

Ook vinden we belangrijk welke gezichten er achter de betreffende sponsor schuil gaan.

Onze dertiende “Sponsor van de maand”:

1: Wie zijn jullie?: Waar houdt Schiettekatte Interim & Advies zich mee bezig?

Ik werk op basis van freelance veel voor overheidsorganisaties als gemeenten, provincie of rijk. In de praktijk betekent dit dat ik voor een bepaalde periode wordt ingehuurd om een specifieke “klus te doen”. Meestal ben ik dan interim projectleider / procesmanager, maar ook adviseer ik in complexe bestuurlijke dossiers. In dat geval ben ik de schakel tussen de ambtelijke organisatie, het bestuur en “de buitenwereld”. De achtergrond is eigenlijk altijd ruimtelijke ontwikkeling, bijvoorbeeld grote bouwplannen of herontwikkeling van locaties. Hieraan zitten meestal ingewikkelde juridische en financiële aspecten vast. Klinkt vast wat vaag voor sommigen, maar het is moeilijk om het in een paar zinnen heel concreet te omschrijven.

2: Wat zie je / zien jullie als jou / jullie sterke punten in de markt?

In de loop der jaren heb ik een brede ervaring opgebouwd en daardoor beschik ik ook over een groot netwerk. Daardoor weet ik altijd wel goede specialistische adviseurs te vinden. Verder heb ik een sterk bestuurlijk en politiek gevoel en kan ik goed met allerlei verschillende mensen omgaan. Dat is echt onmisbaar in mijn werk. Vaak moet ik partijen bij elkaar brengen, dus veel onderhandelen met bijvoorbeeld projectontwikkelaars en juristen. Daarvoor moet je de wederzijdse belangen onderkennen en erkennen, (vermeende) belangentegenstellingen omzetten in gezamenlijke belangen en winstpunten. Schijnbaar lukt dat goed want ik word nog steeds gevraagd voor nieuwe opdrachten.

3: Wat zijn uw / jullie eigen sportervaringen?

Vanaf ongeveer mijn 8e heb ik bij SKNWK gevoetbald, totdat een afgescheurde kruisband daaraan in 2004 een einde maakte. Verder heb ik gevolleybald, gesquasht en getennist. Tegenwoordig beperken de sportieve “uitspattingen” zich tot golfen en af en toe hardlopen of wat mountainbiken.

4: Wat bindt u met S.K.N.W.K.?

SKNWK is voor mij altijd belangrijk geweest en ik voel me nog steeds heel betrokken. Hoewel ik niet meer actief voetbal ga ik graag nog eens kijken bij het eerste of bij het vierde. Met name dat laatste elftal, de spreekwoordelijke baggerschuit, beschouw ik nog steeds een beetje als “mijn team”. Daarin heb ik jarenlang gevoetbald, ook nog samen met mijn broer Tonny. Bij SKNWK heb ik in de jeugd gespeeld in de D’s, de C’s, de B’s en de A’s. Bij de senioren in het 1e, 2e, 3e, 4e en 5e (want dat hebben we ook nog eens een paar jaar gehad!). Verder ben ik coach / trainer geweest van een paar jeugdteams, toen onze zoon Kevin daarin voetbalde. Hij voetbalt nu in het 3e. Mijn eerste ervaring als jeugdtrainer was in 1984, samen met Charles Slootmaker. We trainden en coachten de toenmalige D’s, met onder andere Hans(je) Matthijsse! Ook ben ik 9 jaar bestuurslid geweest, eerst secretaris en toen voorzitter. Mijn vrouw Inge heeft lang bardiensten gedaan en ze was actief in de 1-2-3+4 commissie (mooie feesten waren dat!). Onze dochter Sabina heeft een paar jaar in de kleinste jeugd gevoetbald. Toen de kinderen klein waren kwamen we echt heel veel bij SKNWK. Als het voetbal eens was afgelast en de kantine was dicht, dan waren de kinderen boos als we niet naar de kantine gingen! We hebben daar allemaal heel veel tijd doorgebracht, veel gezelligheid gehad en veel gelachen. Kortom: SKNWK is een deel van je vrije tijd!

5: Waarvoor kunnen leden van SKNWK en bezoekers van deze site specifiek bij jullie terecht?

Hoewel ik veel voor overheidsorganisaties werk, kan ik ook particulieren en bedrijven adviseren, bijvoorbeeld in procedures om bestemmingsplannen te wijzigen. Recent heb ik dat nog gedaan voor een plaatselijk bedrijf en dat heeft – binnen de begrippen van de overheid! – heel snel geleid tot een soepele en succesvolle procedure met een goed eindresultaat. En als ik zelf niets kan betekenen omdat het voor mij te specialistisch is, dan weet ik in mijn netwerk altijd wel iemand te vinden die wel zou kunnen helpen of begeleiden.

Voor meer info kijk op www.schiettekatte.nl.