Geen doelpunten bij 1000e wedstrijd van SSV’65

SSV’65 heeft zaterdag een weinig feestelijke jubileumwedstrijd gespeeld. Op eigen veld werd in het 1000e competitieduel uit zijn bestaan niet gescoord tegen Zwaluwe. De Goese tweedeklasser houdt daardoor degradatiezorgen, want de ploeg staat momenteel slechts één punt boven de plaats die verplicht tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.

Dat SSV’65 zaterdag in elk geval niet zou verliezen, stond bij voorbaat al vast. Op eigen veld verloor de club namelijk nog nooit een jubileumduel. Met jubileumduels bedoel ik in dit geval de ‘honderdste wedstrijden’. Drie keer werd zo’n duel op eigen terrein gewonnen en drie keer eindigde zo’n duel in een gelijkspel.

Opvallenderwijs werden de vier jubilea op vreemde bodem geen van alle gewonnen: twee keer verlies en twee keer gelijk. Wijze raad voor wedstrijd nummer 1100: zorg dat het een thuiswedstrijd wordt. Die 1100 zal medio 2016 gespeeld worden. De eerste wedstrijd speelde SSV’65 overigens op 25 september 1965 uit tegen AZVV 3 en werd met 1-8 gewonnen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/