Duiveland plaatst zich voor nacompetitie

Duiveland plaatst zich voor nacompetitie (tegen Rijsoord)

Voor de derde keer in vier seizoenen onder het bewind van trainer Henk Schouten heeft Duiveland zich geplaatst voor de nacompetitie. Inzet is net als voorgaande jaren een plaats in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Het Oosterlandse elftal verdiende het ticket voor seizoenstoetje in de derde periode via een zege op Zwaluwe. In de uitwedstrijd tegen de Brabanders werd het zaterdagmiddag 1-3. Duiveland was al wekenlang de eerste kandidaat voor de derde periodetitel maar had enkele opvolgers, waaronder Bruse Boys, op haar huid zitten. Eén misstap en de derde peride had zomaar naar de Duivelandse buurman kunnen gaan. Duiveland hield echter het hoofd koel en kan zich donderdag 17 mei opmaken voor het eerste duel van een tweestrijd met Rijsoord. Twee dagen later speelt Duiveland thuis tegen dezelfde ploeg.

De rol van SKNWK in de nacompetitie, voor een plaats in de derde klasse, is na één wedstrijd erg klein geworden. De Nieuwerkerkers verloren hun eerste duel in ’s-Gravenmoer met 2-0 en spelen zaterdag 19 mei de tweede en laatste wedstrijd tegen MZVC. Wil SKNWK nog een kans maken, moet er gewonnen worden.

UITSLAGEN

Tweede klasse E:

Bruse Boys-Yerseke 2-1 (1-0 en 2-0 Gerard Vogel)

Zwaluwe-Duiveland 1-3 (0-1 en 1-2 Ronald Zwager, 1-3 Wesley Goud)
Klundert-DFS 8-0

Nacompetitie vierde klasse B:

ONI-SKNWK 2-0