Erik Goudt één goal verwijderd van Zeeuws record

Opnieuw was Erik Goudt trefzeker voor VCK in de nacompetitie. Hij maakte de tweede goal voor de Koudekerkse formatie in het treffen met Noad’67 (2-1-zege). Dat betekende alweer het zeventiende nacompetitiedoelpunt van de linksbenige aanvaller. Daarmee is hij nog maar één goal verwijderd van het Zeeuws record van Niels van de Moezel.

Dit is alweer de zesde nacompetitie waarin Goudt trefzeker is. In 2003/2004 opende hij zijn ‘rekening’ op 20 mei 2004 tegen Bevelanders met twee goals in een 3-0-overwinning die uiteindelijk onvoldoende bleek om het derdeklasserschap veilig stellen. Sinds dat seizoen blijft Goudt echter zijn doelpunten storten.

Alleen Niels van de Moezel maakte er meer; achttien stuks. De aanvaller van ZSC’62 beleefde in het seizoen 1999/2000 een supernacompetitie met liefst tien doelpunten. Dit seizoen werd de inmiddels 39-jarige spits nog uit zijn voetbalpensioen gelokt, maar ZSC’62 miste de nacompetitie zodat hij niet aan zijn totaal kon vijzelen.

Nummer drie Erik van Haaften speelt met Smerdiek ook nog nacompetitie. Zaterdag bleef hij droog staan tegen Wemeldinge. Erik Goudt vervolgt zijn jacht op Niels van de Moezel zaterdag bij de return tegen Noad’67. Hieronder de Zeeuwse topscorers in de nacompetitie:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/