Name game (19): Het kleurrijk Zeeuws elftal

Het kleurrijk elftal zal altijd verbonden zijn met Zanderije. In 1989 zette SLM-vlucht PY 764 bij mist de landing in op het Johan Adolf Pengel vliegveld. Bij landing raakte het vliegtuig, genaamd Anthony Nesty, twee bomen, draaide om zijn lengteas en stortte neer. Van de 187 inzittenden overleefden er slechts elf. Vijftien leden van het kleurrijk elftal overleefden de ramp niet.

Het boek van Iwan Tol met de titel Eindbestemming Zanderij geeft een aangrijpende en gedetailleerde beschrijving van de ramp en de nasleep. Een aanrader. Met enige gêne noem ik deze negentiende Name Game-rubriek Het kleurrijk Zeeuws elftal. Het heeft niets te maken met de SLM-ramp, het gaat me puur om de kleur van de spelersnamen.

Opnieuw kamp ik met een keepersprobleem. De conclusie moet wellicht zijn dat we louter kleurloze keepers hebben in het Zeeuwse amateurvoetbal… Wie voelt zich aangesproken? Voor de kleurlozen onder ons: Terra is een roodachtige kleur.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/