S.K.N.W.K. 1 wint van Wolfaartsdijk 1

Wolfaartsdijk komt goed uit de startblokken en maakt het zeker in het begin erg moeilijk en zitten kort op de bal, in echte kansen lijdt dit eigenlijk niet op 1 na die prima wordt gestopt door keeper Mike Bakker. Na 8 minuten werd er een overtreding begaan op Remco van de Berge een meter of 25 recht voor de goal. Carlo vd Maas eiste deze vrije trap op en schoot deze in de geheel vrijgelaten hoek prachtig binnen.

SKNWK was deze fase van de wedstrijd sterker en dit resulteerde dan ook al snel in de 2-0. Na een prachtige lange pas van Alex op Remco vd Berge, nam Remco de bal 1 keer mee en gaf een perfecte voorzet op de geheel vrijstaande Robert Padmos, die de bal goed tegen de touwen aankopte.

Na 20 minuten veroverde Wilco goed de bal rond de 16 meter van de Wolfaartsdijk, hij ging goed door in de 16 meter omspeelde de keeper en zag de vrijstaande Martijn Backx die goed was meegelopen niet over het hoofd en trok deze bal goed terug, waardoor het voor Martijn een koud kunstjes was om deze bal tegen de touwen aan te jagen en de stand op 3-0 bracht.

Het werd ook nog 4-0 door een schitterende combinatie tussen de twee jonge aanvallers van SKNWK met wederom Remco van de Berge als aangever en Martijn Backx als afmaker en zo kwam de teller op 4-0 te staan na 25 minuten spelen.

Of SKNWK het wat te makkelijk opnam of zich al in de 87ste minuut waande weet ik niet maar de gemaakte afspraken werden niet geheel of soms gedeeltelijk uitgevoerd waardoor SKNWK de grip aan het verliezen was en Wolfaartsdijk sterker werd. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de bezoekers. Deze werden goed gepareerd door doelman Mike Bakker. Ook de verdediging van SKNWK moest regelmatig handelend optreden.

Na 31 minuten werd er toch een gat in de verdediging gevonden van SKNWK, een voorzet vanaf rechts werd goed weggelegd bij de tweede paal en werd ook als zeer belovend ingeschat door de spits van Wolfaartsdijk die de bal tegendraads inkopte, hiermee kwam de stand op 4-1. Dit werd ook de ruststand.

De eerste 10 minuten van de tweede helft was een duel wat op het middenveld werd gespeeld, maar in de 55ste minuut was het een corner die werd genomen door Remco Veenboer die de bal precies op het hoofd van Wilco de Valk legt die de bal snoeihard achter de keeper kopte en de stand hiermee op 5-1 bracht.

Het spel schommelde wat heen en weer, maar echte grote kansen kwamen er niet. In de 63ste minuut was dan toch weer raak, een vrije trap van Wolfaartsdijk werd genomen vanaf de linkerkant. Doelman Mike Bakker riep los, alleen Rob van de Sleen was al bezig deze bal te verwerken. Helaas kreeg Rob de bal verkeerd op zijn schoen, waardoor hij een eigen doelpunt op zijn naam krijgt. Helaas maar op elk niveau gebeurd dit en dan kan het beter nu gebeuren als de stand 5-1 is.

Rob van de Sleen wordt direct vervangen door Robbert Uyl wat overigens niks te maken had met het eigen doelpunt alleen trainer/coach Thomas de Ridder had deze wissel al gepland.

In de 74ste minuut was het een goede actie aan de linkerkant van Martijn Backx die goed naar binnen kwam, het overzicht bewaarde en een buitenkansje aan Remco Veenboer schonk, echter was het diezelfde Remco die op een 2 meter voor de goal deze bal niet kon promoveren tot doelpunt waardoor het 5-2 bleef.

In de 78ste minuut was het Kevin die Andre nog kwam vervangen en Steven mocht zijn broer Robert vervangen voor de laatste 12 minuten. Martijn Backx had nog niet al zijn kruit verschoten en maakte na een prima voorzet van wederom Remco van de Berge zijn derde doelpunt van de avond.

Ook het slotakkoord was voor diezelfde Martijn Backx, na een foutieve terugspeelbal die te kort was zat Martijn Backx er goed tussen, hij wachte lang totdat de keeper definitief naar de grond ging en lopte de bal op mooie wijze over de doelman (die overigens buiten zijn 16 meter was) heen. Zo kwam de stand na 90 minuten spelen op 7-2.

De kansen die de vorige wedstrijden nog werden gemist gingen er vandaag in, en dat lijkt precies optijd voor de competitie. Sowiezo moeten we de mannen van Thomas de Ridder een groot compliment geven, de spelers staan er conditioneel goed op en ook het veldspel is de afgelopen we(e)k(en) sterk verbeterd.

Zaterdag wacht er nog 1 bekerontmoeting met vv Kwadendamme die Patrijzen met de staart tussen de benen weer huiswaarts lieten keren door knap met een kleine nederlaag van 1-2 te verliezen waardoor de kans op de volgende ronde voor overige ploegen heel klein is.

Maar uiteindelijk ligt de focus voor SKNWK op de competitie en zal er 1 september om 14:30 uur worden afgetrapt in Heijningen tegen de plaatselijk trots vv Chrislandia waar SKNWK vorig jaar een gluiperige overwinning behaalde.